Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.59
Gram Altın
2922.11
BIST 100
9109.34
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İşgalciler Filistinlilerin araçlarını taşladı

İşgal altındaki Şeria'da bir grup yerleşimci denilen Yahudi işgalci, Filistinlilere ait araçlara taşlı saldırı düzenledi.
İşgalciler Filistinlilerin araçlarını taşladı
28 Şubat 2022 16:49:42
İşgal altındaki Şeria'da bir grup yerleşimci denilen Yahudi işgalci, Filistinlilere ait araçlara taşlı saldırı düzenledi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, bir grup Yahudi işgalci "Nablus-Cenin" yolunda Filistinlilere ait araçları taşladı, bazı araçlarda hasar oluştu.

Nablus kenti yakınlarındaki 2005 yılında boşaltılan Homesh işgal biriminin girişinde toplanan Yahudi işgalciler, Filistinlilere ait araçları durdurarak yolu trafiğe kapattı.

Yahudi işgalcilerin "Nablus-Cenin" yolundaki saldırılarında artış

Son zamanlarda Yahudi işgalcilerin "Nablus-Cenin" yolundaki saldırılarında artış yaşanıyor. Yahudi işgalciler, "Burka" ile "Sile ez-Zahr" köylerinin bir kısmını da kapsayan ve 2005'te boşaltılan Homesh işgal birimine geri dönme talebiyle gösteriler düzenliyor.

Filistinliler ise İsrail makamlarını Yahudi işgalcilerin saldırılarına göz yummakla suçluyor.

Filistinlilere yönelik Yahudi işgalci şiddeti

Filistin'in Birleşmiş Milletler Daimi Gözlemcisi Riyad Mansur, 23 Şubat'ta BM Güvenlik Konseyinin olağan oturumunda yaptığı açıklamada, işgal altındaki Filistin topraklarında Yahudi işgallerinin yasa dışı genişlemesi ve İsrail'in Filistinlilere uyguladığı şiddet, yıkımlar ve tahliyelerle ilgili endişelerini dile getirmiş, bu tür faktörlerin "Şeria'nın bölgesel parçalanmasını artırdığı, Filistin yönetimini baltaladığı ve barış umutlarını aşındırdığını" kaydetmişti.

Filistin'deki AB ülkeleri misyon başkanları da 23 Şubat'ta Şeria'da son zamanlarda işgalci şiddetinin arttığı Burka köyünü ziyaret etmiş ve Yahudi işgalcilerin Filistinlilere karşı uyguladığı şiddetin "sistematik bir olay haline geldiğini" dile getirmişlerdi.

Filistin'deki Avrupa Birliği Temsilciliği Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada "işgalci kaynaklı şiddetin ciddi endişe kaynağı olmaya devam ettiğine" işaret edilerek, "İşgalciler defalarca köye baskın yapıyor, mülklere ve tarım arazilerine zarar veriyor ve yerel sakinlerle çatışıyor." değerlendirmesine yer verilmişti.

Avrupa Birliği'nin Filistin'deki Temsilcisi Sven Kühnvon Burgsdorff, "Sürekli şiddet, şiddete teşvik ve sivillere yönelik saldırılar güvensizliği artırıyor ve çatışmanın barışçıl bir şekilde çözülmesine yönelik adımları baltalıyor." ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin