Dolar (USD)
34.30
Euro (EUR)
37.03
Gram Altın
3030.20
BIST 100
8908.47
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İşgalci İsrail Yahudi esirleri bombaladı

Hamas, Gazze Şeridi'nde ölü bulunan 6 İsrailli esirin, ABD yapımı silahlarla gerçekleştirilen İsrail bombardımanında öldüklerini açıkladı. azze Şeridi'ndeki suçlar ve imha savaşından sorumlu tuttu.
İşgalci İsrail Yahudi esirleri bombaladı
02 Eylül 2024 07:52:44
Hamas, Gazze Şeridi'nde ölü bulunan 6 İsrailli esirin, ABD yapımı silahlarla gerçekleştirilen İsrail bombardımanında öldüklerini açıkladı. azze Şeridi'ndeki suçlar ve imha savaşından sorumlu tuttu.

Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet Er-Rişk, yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nde bulunan İsrailli esirlerin "ABD silahlarıyla Filistin halkını katleden siyonistlerin bombardımanları sonucu” hayatını kaybettiklerini söyledi.

Rişk, “ABD Başkanı (Joe) Biden, İsrailli mahkumların hayatlarından endişe duyuyorsa, bu düşmana para ve silahla verdiği desteği durdurmalı ve saldırganlığa derhal son vermesi için işgalcilere baskı yapmalıdır." ifadesini kullandı.

Biden İsrail'e destek vermeyi durdurmalı

Hamas yetkilisi İzzet Rişk, Hamas'ın Biden'ın ateşkes önerisini ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararını, mahkumların hayatlarını koruma amacıyla kabul ettiğini belirtti. Netanyahu'nun ise bu önerileri reddettiğini vurgulayan Rişk, ABD yönetimini ve Başkan Biden'ı Gazze Şeridi'ndeki katliamlardan ve imha savaşından" sorumlu tuttu.

Rişk, şunları kaydetti:

"Bu vahşi suçların ve halkımıza karşı 11 ay boyunca sürdürülen soykırım savaşının bedelini ödeyecek olan, Netanyahu, onun aşırılık yanlısı hükümeti ve bu saldırganlığı destekleyen herkestir. Tarih, Biden'ın Beyaz Saray'dan ayrılırken, savaş suçlusu Netanyahu ve çetesinin suç ortağı ve destekçisi olduğunu hatırlayacaktır."

'İsrailli esirler yerine Philadelphi Koridoru'nu seçti'

İsrail ordusunun Gazze'nin Refah kentinde bir tünelde 6 İsrailli esirin cesetlerine ulaştığını açıklamasının ardından, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları bir video paylaştı. Videoda, Gazze'deki İsrailli tutukluların ailelerine seslenilerek, "İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, esirlerinizi kurtarmak yerine Philadelphi Koridoru'nu tercih etti." ifadesine yer verildi.

'İsrail esirleri kasten öldürdü'

İşgalci İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirleri "kasten" öldürdüğüne dikkati çeken Kassam Tugayları, bu askerlerin "anlaşma olsa ilk aşamada serbest bırakılacaklardan olduğuna" işaret etti.

İşgalci İsrail ordusu bugün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin Refah kentinde bir tünelde 6 İsrailli esirin cesedine ulaşıldığını duyurmuştu.

Katil İsrail Başbakanı Netanyahu, işgalci İsrail ve uluslararası kamuoyunda siyasi nedenlerle Hamas ile esir takası anlaşması yapmamakla suçlanıyor.

Netanyahu'nun anlaşma teklifine eklediği maddelerin uzlaşıyı zora soktuğu aktarılıyor. Katil İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Mısır-Gazze sınır hattındaki "Philadelphi Koridoru'nda" işgalci İsrail'in kontrolünü şart koşan maddeyi anlaşmaya eklemesinin görüşmeleri tıkadığı kaydediliyor.

Netanyahu, söz konusu maddede geri adım atmayacağının altını çizmişti.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme