Dolar (USD)
34.05
Euro (EUR)
37.96
Gram Altın
2818.48
BIST 100
9729.12
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İşgalci İsrail Gazze'de ölüm yağdırdı: Çok sayıda Filistinli katledildi

10 Eylül 2024 07:54:56
Katil İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde yerinden edilen Filistinlilerin barındığı çadırlara düzenlediği saldırıda çok sayıda Filistinli katledildi.

Haber: Yunus Akseki

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, işgalci İsrail savaş uçakları Han Yunus'un batısında "güvenli" olarak belirtilen El-Mevasi bölgesindeki yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarına üç füze saldırısı düzenledi. Saldırının etkisiyle bölgede metrelerce derinlikte üç çukur oluştu, en az 20 çadır yandı. Çok sayıda kişinin kumların altına gömüldüğü bildirildi.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, Han Yunus’taki Nasır Hastanesine şimdiye kadar 8, sahra hastanesine ise 6 kişinin cesedi ve birçok yaralı getirildi. Hastanelere ulaşan cesetlerin parçalanmış olduğu belirtildi.

Şehit sayısının artabileceği belirtildi

Sivil savunma ekiplerinin, bölgede elektrik olmaması, cansız bedenlerin oluşan çukura gömülmesi ve etrafa saçılması nedeniyle ölü ve yaralılara ulaşmakta zorluk çektiği aktarıldı. Bu nedenle sayının artabileceği belirtildi.

İşgalci İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana gerçekleşen en korkunç katliamlardan biriyle karşı karşıya olduklarını belirten Sivil Savunma Müdürlüğü ise saldırıda 65 kişinin şehit olduğu ve yaralandığını, arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Müdürlüğünün Sözcüsü Mahmud Basal Al Jazeera televizyonuna yaptığı açıklamada, "Her bir çadırda en az 5 kişi olduğu düşünülürse çok büyük bir sayıyla karşı karşıya olduğumuz anlaşılır. Bölgede 3 büyük çukur oluştu. Çadırlar, bu çukurlara gömüldü. Cesetleri çıkarmamız çok uzun sürebilir, bunun için ağır iş makinelerine ihtiyacımız var. Çukurlara gömülüp tamamen yok olan aileler var" dedi.

İsrail ordusu ise saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, Mevasi bölgesinde Hamas komuta merkezini hedef aldığını iddia etti.

Hamas'tan 'düpedüz yalan' açıklaması

Hamas'tan yapılan açıklamada, hedef alınan bölgede direnişçilerin olduğu yönündeki iddiaların "düpedüz yalan" olduğu ifade edildi.

İşgalci İsrail'in bu tür iddialarla, işlediği çirkin katliamları meşrulaştırmaya çalıştığı kaydedilen açıklamada, Hamas'ın daha önce pek çok kez "sivillerin olduğu yerlerde direniş unsularının bulunmadığı ya da bu yerlerin askeri amaçlarla kullanılmadığını" açıkladığı dile getirildi.

İşgalci İsrail savaş uçaklarının "güvenli" olduğu iddia edilen bir bölgede gerçekleştirdiği "korkunç" katliamın, Nazist İsrail hükümetinin, uluslararası hukuku ve saldırıların durdurulması yönündeki çağrıları hiçe sayarak Filistin halkına karşı iğrenç katliamlar işlemeye ve soykırıma devam ettiğini gösterdiği vurgulandı.