Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2324.53
BIST 100
9103.43
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​İrticai faaliyetin fikir babası FETÖ'ydü! Doğru ve yerinde bir düzenleme

28 Şubat sürecinde muhafazakâr ailelerin çocuklarının ilgili madde yüzünden askeri okullara alınmadığına dikkat çeken Uzmanlar: "İrticai faaliyetlerin fikir babası FETÖ'ydü. İnancı gereği yaşayan insanları ön plana çıkararak kendisi arka planda devlete sızma fırsatı yakalamıştı."
​İrticai faaliyetin fikir babası FETÖ'ydü!  Doğru ve yerinde bir düzenleme
29 Mart 2021 01:05:11
28 Şubat sürecinde muhafazakâr ailelerin çocuklarının ilgili madde yüzünden askeri okullara alınmadığına dikkat çeken Uzmanlar: "İrticai faaliyetlerin fikir babası FETÖ'ydü. İnancı gereği yaşayan insanları ön plana çıkararak kendisi arka planda devlete sızma fırsatı yakalamıştı."

HABER: ÖZLEM DOĞAN

Askeri okullara giriş şartlarını düzenleyen maddelerde değişiklik yapıldı. Önceki yönetmelikte giriş koşulları arasındaki “Kendisinin, annesinin, babasının, kardeşlerinin ve velisinin, tutum ve davranışları ile yasadışı, siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya bu gibi faaliyetlere karışmamış olması” şartı yeni yönetmelikte yer almadı. Bunun yerine önceki yönetmelikte olmayan, “Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı ya da bunlarla irtibatı olmamak” hükmü eklendi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, muhalefetin ‘irticaya giriş izni verildi’ şeklindeki eleştirilerine "İrticaya yeşil ışık yaktığımız yorumu doğru değil. Değişiklik, yönetmeliği daha etkin hale getirme çabası" açıklamasında bulundu. Terör Uzmanı Dr. İmbat Muğlu ile Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ söz konusu değişikliği Milat’a değerlendirdi.

COŞKUN BAŞBUĞ_80beb11d85509ee7dd4a2d6e30baf8a5.jpg

Yerinde bir düzenleme

İrticai faaliyetler olarak yer alan yönetmelik maddesinde daha önce keyfe keder yorumlandığını ifade eden Coşkun Başbuğ, “Anadolu’nun geleneksel yemenisi, örtüsü benim için başörtüsüdür fakat bazıları bu başörtüsünü irticai faaliyet olarak nitelendirdi. Şimdi bu kargaşayı ortadan kaldırmak için haklı ve yerinde bir düzenleme yapıldı. Daha somut ve elde tutulur, yoruma meydan vermeyecek şekilde tanımlanması gerekiyordu, devlet onu yaptı. Herhangi bir terör örgütüyle ya da devletin aleyhinde faaliyette bulunan yapıyla ilgili temas halinde olmak gibi alt başlıkla kademelendirildi. Yerinde bir düzenleme” dedi.

Kasıtlı olarak saptırıyorlar

Bir takım çevrelerin düzenlemeyi maksatlı olarak saptırmak istediğini belirten Başbuğ, “İlgili madde irticai faaliyetlerin, oluşumların önünü açacak bir gelişme değil. Tam tersi TSK ve halk arasındaki bağı koparmak isteyenlere ket vurulmuş oldu. İşlerine gelmediği ve oyunları bozulduğu için tepki gösterenler var. İrticai faaliyetler tanımı en çok FETÖ’nün işine yarıyordu, onu en çok FETÖ kullandı. Hedefi kendi örgütünü kamufle edip saklamak ve halkla TSK’nın bağını koparmaktı. İrticai faaliyet diye tanımlanıp mağdur olan vatansever kişiler ordusuna asla leke sürdürmedi. İrticai faaliyetlerin fikir babası zaten FETÖ’nün kendisiydi. İnancı gereği yaşayan insanları ön plana çıkararak kendisi arka planda devlete sızma fırsatı yakalamıştı” ifadelerini kullandı.

MBAT MUĞLU_076ba9bb03dbd07b39f53a2a091c33d6.jpg

İslam düşmanları tepki gösteriyor

28 Şubat sürecinde muhafazakâr ailelerin çocuklarının askeri okullara alınmadığına dikkat çeken Dr. İmbat Muğlu, “Sol kesim bu kararı irticayla bağlantısı olan herhangi bir cemaat ya da tarikatla iltisaklı kişilerin askerî okula girebileceği şeklinde lanse etti. Türk ordusu zaten peygamber ocağıdır. Ayrıca dinini bilen çocukların ordumuzda olması sevindirici bir durum. Ben askerî okulu dereceyle bitirmeme rağmen, 15 saat yolculukla okuluma gelen annem başörtülü diye nizamiyeden içeri alınmadı. Orada tek başıma kaldım. Bunu hiç unutmadım. Bu yüzden kararı yerinde ve doğru buluyorum. Değişiklik getirilen madde üzerinden cemaat ve tarikatlara saldıranlar İslam düşmanı olduklarını da net bir şekilde ortaya koydu” şeklinde konuştu.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan