Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.05
Gram Altın
2834.38
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Irkçılık ayaklarımızın altında

AK Parti Grubu'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl önce yola çıkarken, etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe karşı olduklarını söylediklerini belirterek, 'Biz Kürt milliyetçiliğini de ayaklarımızın altına alıyoruz. Laz, Türk ve Arap milliyetçiliğini de ayaklarımızın altına alıyoruz. Kavmiyete dayanan milliyetçilik şeytandandır' ifadelerini kullandı.
Irkçılık ayaklarımızın altında
20 Şubat 2013 07:02:00
AK Parti Grubu'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl önce yola çıkarken, etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe karşı olduklarını söylediklerini belirterek, 'Biz Kürt milliyetçiliğini de ayaklarımızın altına alıyoruz. Laz, Türk ve Arap milliyetçiliğini de ayaklarımızın altına alıyoruz. Kavmiyete dayanan milliyetçilik şeytandandır' ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Erdoğan, terörle masaya oturmadıklarını ve müzakere etmediklerini ifade ederek, ''Bizim terör karşısında taviz verdiğimizi iddia edenlere sesleniyorum: Hangi tavizi verdiğimizi, hangi geri adımı attığımızı açıklamayan müfteridir, namerttir'' dedi.

Konuşmasında, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) heyetinin Karadeniz ziyaretindeki olaylara da değinen Başbakan Erdoğan, ''CHP ve MHP'lilerden oluşan gruplar orada bir provokasyonun içinde yer alıyorlar. Beğenirsin, beğenmezsin, bu gelenler bu ülkenin seçilmiş milletvekilleri... Yapacakları toplantı yasalar içinde olduğu sürece saygı duymak zorundasın. Bunların genlerinde bu tür toplantılara saygı yoktur, saygısızlık vardır'' şeklinde konuştu.

Irkçılık şeytandandır

Başbakan Erdoğan, 13 yıl önce yola çıkarken, etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe karşı olduklarını söylediklerini belirterek, ''Biz Kürt milliyetçiliğini de ayaklarımızın altına alıyoruz. Laz, Türk ve Arap milliyetçiliğini de ayaklarımızın altına alıyoruz. Hepsini ayaklarımızın altına alıyoruz. Çünkü değerler silsilesi içerisinde böyle ırki, kavmiyete dayanan milliyetçilik yoktur. Bu şeytandandır'' ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, ''CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı polis katillerinin sırtını sıvazlamaktır. Başörtüsü düşmanları, maneviyat düşmanları hep bu partinin içinde toplanmıştır. Demokrasi düşmanları, darbe tertipçileri bu partinin içinde toplanmıştır'' dedi.

''Kafatası milliyetçiliğiyle milliyetçilik olmaz. Sayın Bahçeli, sen de öyle yapıyorsun, karşındaki BDP de öyle yapıyor. Biriniz, bir diğerinden besleniyorsunuz. Milliyetçilik vatanseverliktir, bu milletin kasasını peşkeş çekenlere karşı bu kasayı doldurmaktır. Onlar boşalttı, biz doldurduk''

Kılıçdaroğlu'nun yurt dışında tek yaptığının, kendi ülkesinden şikayet etmek ve gidip başka ülkelerde ağlamaktan ibaret olduğunu kaydetti. Erdoğan, şunları kaydetti: ''CHP Genel Başkanı, gazeteci adı altındaki polis katilleri üzerinden Türkiye'yi dünyaya şikayet ederken, biz de onun terörle arasındaki muhabbeti anlatmaya devam edeceğiz.''

Erdoğan, ''Söz konusu olan vatansa, bayraksa, topraksa, bağımsızlıksa, 76 milyonun tamamı gözünü kırpmadan şahadete yürür'' dedi.

Batık bankaların millete maliyeti 231 milyar lira

Konuşmasında ekonomideki gelişmelere de yer veren Erdoğan, 2001'deki bankacılık krizinin Türkiye'ye maliyetinin 111 milyar lira olduğuna işaret ederek, Hazine'nin bileşik faiziyle hesaplanması halinde batık bankaların millete maliyetinin 231 milyar liraya ulaştığını bildirdi.

''Bizden önceki hükümetler tarafından bize yüklenen bu ağır yükü de biz kalktık tıkır tıkır ödedik'' diyen Erdoğan, Ziraat, Halk ve Vakıf bankalarının, şimdi karda olduğunu dile getirdi.

AK Parti'ye katılımlar

AK Parti Grup Toplantısı'nda, partiye katılımlar gerçekleştirildi. Eski CHP Tunceli Milletvekili Sinan Yerlikaya ile Tunceli ve ilçelerinden yaklaşık 20 kişiye Başbakan Erdoğan, parti rozetini taktı. Erdoğan ayrıca Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Kastamonu Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Mardin Ömerli Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ ile Antalya Kahyalar Belediye Başkanı Tevfik Karav'a parti rozetini taktı.