Dolar (USD)
34.29
Euro (EUR)
37.22
Gram Altın
2979.26
BIST 100
9060.71
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Halil Konakçı'dan Irkçı Ümit 3 kuruşluk dava!

İmam Halil Konakçı, kendisi için 'İstiklal Mahkemeleri'nde yargılanmalı' diyen Ümit Özdağ'a 3 kuruşluk dava açtığını açıkladı.
Halil Konakçı'dan Irkçı Ümit 3 kuruşluk dava!
11 Ağustos 2023 11:53:51
İmam Halil Konakçı, kendisi için 'İstiklal Mahkemeleri'nde yargılanmalı' diyen Ümit Özdağ'a 3 kuruşluk dava açtığını açıkladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Halil Konakçı için "İstiklal Mahkemesinde yargılanmalı" derken Konakçı, "Benim Vatan ve ecdat sevgimi ölçmeye senin çapın yetmez" dedi.

Verdiği vaazı yüz binlerce izlenen gittiği yerlerde salonlar hınca hınç dolduran Ankara Melike Hatun Camii İmamı Halil Konakcı, bir kez daha malum kesimin linç ve saldırısı kampanyasına maruz kaldı.

Konakçı'nın yıllar önce verdiği bir vaazındaki sözleri çarpıtarak ''Hatay Fransa'da kalsaydı...'' , "Hatay'ı Arap Yurdu ilan etti" dedi diye iftara atan malum kesim linç kampanyasına başladı.

"Çukur zihniyet bana iftira atıyor"

Başlatılan saldırının ardından Halil Konakçı, "Merhum Kadir Mısıroğlu’na “keşke Yunan galip gelseydi dedi” diye iftira atan ışıklı çukur zihniyet şimdide bana “Fransızlar galip gelseydi dedi” diye iftira atıyor. Sizin düşmanlığınız bize ancak bir vızıltı. Ve doğru yolda olduğumuzun ispatıdır" dedi.

Özdağ: İstiklal Mahkemesinde yargılanmalı

Yaptığı ırkçı açıklamalarla bilinen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Konakçı için "İstiklal Mahkemesinde yargılanmalı" şeklinde ifadeler kulandı.

'Japon' Ümit, senin çapın yetmez!

Özdağ'ın sosyal medya paylaşımının ardından kendisi de Twitter'dan yanıt veren Halil Konakçı, "Bana bak ülkücülükten atılmış japon @umitozdag bu ülkede milliyetçilik yapacak en son kişi bile değilsin. Ezana yapılan zulmü anlattığım sözleri kırpıp beni hedef göstermen ancak etrafında ki üç buçuk kişiyi etkiler. Benim Vatan ve ecdat sevgimi ölçmeye senin çapın yetmez." dedi.

"Paçan sıkıyorsa denersin"

Konakçı bir paylaşım daha yaparak, "Ümit Özdağ: "İmam Halil Konakçı, İstiklal Mahkemeleri'nde yargılanmalı." demiş! Ümit; istiklal mahkemesi zulümleri ve zalimleri toprak altında ve çoktandır Allahü Teala’ya hesap veriyor. Anca rüyanda görürsün bu boş hayalleri. Paçan sıkıyorsa denersin o günler geride kaldı." dedi.

Özdağ'a 3 kuruşluk dava

Halil Konakçı, ayrıca Ümit Özdağ'a avukatı aracılığıyla dava açtığını belirterek, “Bana hakaret edip iftiralar atan, Japon menşeili Ümit Özdağ isimli provokatöre ederi miktarınca (3 kuruşluk) davayı avukatlarım aracılığı ile açmış bulunmaktayım" ifadelerini kullandı.

"Hani dedelerinizin İngiliz'e, Fransız'a peşkeş çektikleri Kerkük, Halep, Musul, Şam Türkiye'nin vatan toprağı.."

Halil Konakçı, haberi, "Hatay'ı Arap Yurdu ilan etti" diyerek veren Oda Tv'ye de tepki göstererek "Videoyu keserek yayınlama İslam düşmanı @odatv Değil Hatay ben Şam, Halep, Musul, Kerkük gibi ecdadımın kanının döküldüğü her toprağı Türkiyemin vatan toprağı sayarım. Hani sizin dedelerinizin İngiliz’e, Fransız’a peşkeş çektikleri toprakları diyorum" paylaşımı yaptı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme