İran'da ayaklanma çıktı! 'Ruhani'ye ölüm'
İran'ın Horasan eyaletinin bir çok büyük şehrinde halk ekonomik sıkıntı, işsizlik ve hayat pahalılığına karşı ayaklanmaya başladı.
Star'ın haberine göre Meşhed'de yüzlerce kişi sokağa çıkarken, Hamaney'in Meşhed temsilcisi Cuma imamı İlmulhuda yaptığı açıklamada, "Bugün halkın yaşayış biçimi ve ekonomik vaziyet karşısında mahcubuz ve utanıyoruz" dedi.
Büyüyerek devam eden gösterilerde ise halk, "Ruhaniye Ölüm!" sloganları atarak tepkilerini gösterdi.
Ülkede devam eden yolsuzluk iddialarına en son eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad da dahil olmuş ve hükümeti belgeleri açıklamakla tehdit etmişti.
İran hükümeti ise Ahmedinejad'a yargıyla cevap vereceklerini açıklamıştı.
HAMANEY'DEN AHMEDİNEJAD'A AĞIR SUÇLAMA!
Öte yandan İran'ın dini lideri Ali Hamaney, son günlerde Yargı Erki Başkanı Sadık Amuli Laricani ile siyasi tartışmalara giren eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ı isim vermeden "muhalif" olmakla suçladı.
Hamaney'in enformasyon ofisine ait internet sitesine göre, İran lideri, başkent Tahran'da Tebligat Kurumu Koordinasyon üyelerine yaptığı konuşmada, Laricani ile Ahmedinejad arasındaki çekişmeye üstü kapalı değindi.
Hamaney, "Dün ülkenin tüm imkanları elinde bulunanlar ve bugün ülkeyi yönetme imkanı elinde bulunanlar muhalefet rolü üstlenmemelidir, ülke aleyhine konuşmamalıdır. Bilakis (kendileriyle ilgili iddialar karşısında mesuliyet sahibi olarak) cevap vermelidirler" dedi.
Yargı tarafında da hatalar olduğunu dile getiren Hamaney, "Yargı Erki'miz hatasız değildir. Yargı ve yürütme organlarındaki sorunlardan habersiz değilim. Fakat müspet ile menfiyi birlikte görmek gerekir. Hepsini kaldırıp atmak olmaz" diye konuştu.
Yargı Erki tarafından "bozgunculuk ve yolsuzlukla" suçlanan eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, 48 saat içinde iddialarla ilgili belge ve bilgiler kamuoyuyla paylaşılmazsa Yargı Erki hakkında açıklamalarda bulunacağını belirtmişti. Ahmedinejad, sürenin dolmasıyla birlikte sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Yargı Erki Başkanı Laricani'yi bulunduğu makamı gasbetmekle suçlamıştı.
İran'da iki adalet makamı bulunuyor. Yargı Erki Başkanı ülkenin lideri Hamaney tarafından atanıyor. Mahkemeler Yargı Erki'ne bağlı çalışıyor. Adalet Bakanı ise Cumhurbaşkanı tarafından atanıyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.