Dolar (USD)
34.23
Euro (EUR)
37.20
Gram Altın
2991.16
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Irak'ta kanlı cuma

Irak'ın farklı bölgelerinde düzenlenen saldırılar ve meydana gelen patlamalarda 11 kişinin hayatını kaybettiği, 64 kişinin yaralandığı bildirildi.
Irak'ta kanlı cuma
26 Nisan 2013 22:25:00
Irak'ın farklı bölgelerinde düzenlenen saldırılar ve meydana gelen patlamalarda 11 kişinin hayatını kaybettiği, 64 kişinin yaralandığı bildirildi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ın Kuzey doğusundaki Eş-Şehid Yusuf Camisi'nin otoparkında cemaatin dağıldığı sırada meydana gelen patlamada 2 kişinin öldüğü, 17 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Bağdat'ın kuzey doğusundaki Er-Raşidiye bölgesindeki camide meydana gelen patlamada da 7 kişi yaralandı.

Bağdat'ın güney batısındaki Muhammed Fendi el-Kubeysi Camisi'nde Cuma namazı kılınırken meydana gelen patlamada 3 kişi ölmüş, 29 kişi yaralanmıştı.

Silahlı bir grubun, başkent Bağdat'ın kuzeyindeki Tikrit kentinin Beyji ilçesinde askeri kontrol noktasına düzenlediği saldırıda 3 asker hayatını kaybetti, bir asker yaralandı.

Bağdat'ın doğusundaki Sadr kentinde bir pazar yerinde meydana gelen patlamada ise 2 kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı belirtildi.

Emniyet kaynakları, halk pazarı yakınlarında bir aracın infilak ettiğini ve pazar yerinin kalabalık olması nedeniyle ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edildiğini dile getirdi.

Bağdat'ın güneyindeki Ed-Devra bölgesinde de elektronikçiler çarşısında bir patlama meydana geldiği, olayda bir kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı bildirildi. Patlamanın, çevredeki dükkanlarda hasara yol açtığı öğrenildi.

Maliki hükümeti Kerkük'te protesto edildi

Kerkük kentinde düzenlenen gösteride de Başbakan Nuri el-Maliki hükümeti protesto edildi.

"Talepleri Yakma Cuması" adı altında düzenlenen gösteri öncesi Halifeler Camisi'nde Cuma namazı kılındı. Göstericiler, Cuma namazına müteakip Kerkük'ün Havice ilçesinde başlayıp daha sonra çevre kasabalara sıçrayan çatışmalarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cenaze namazının ardından göstericiler Maliki aleyhine slogan attı. Namaz kılındığı esnada cemaatin göz yaşlarını tutamadığı görüldü. Protestoların ardından göstericiler olaysız dağıldı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme