Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
35.06
Gram Altın
2457.26
BIST 100
10499.98
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Irak duyurdu! Yangınların failleri terör örgütü PKK

Irak İçişleri Bakanlığı, Kerkük, Erbil ve Duhok'ta son zamanlarda meydana gelen yangınların faillerinin terör örgütü PKK mensupları olduğunu açıkladı
Irak duyurdu! Yangınların failleri terör örgütü PKK
01 Temmuz 2024 12:50:23
Irak İçişleri Bakanlığı, Kerkük, Erbil ve Duhok'ta son zamanlarda meydana gelen yangınların faillerinin terör örgütü PKK mensupları olduğunu açıkladı

Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mikdad Miri Kerkük, Duhok ve Erbil’deki yangınlara ilişkin yapılan soruşturmanın sonuçlarını düzenledikleri ortak basın açıklamasında duyurdu.

3 PKK'lıyı tutukladılar

Irak İçişleri Bakanlığı sözcüsü Mikdad Miri, düzenlediği basın toplantısında, Irak ve IKBY'deki ulusal pazarları yakmakla sorumlu PKK ve KYB bağlantılı 3 kişinin tutuklandığını açıkladı.

'Şu an burada olanlar PKK bağlantısı olan şahıslardır'

Soruşturma kapsamında yakalanan 3 kişinin PKK ile bağlantılı olduklarını ifade eden Miri, şunları söyledi:

Şu an burada olanlar PKK ile bağlantısı olan şahıslardır, nihayetinde bunlar yasaklı bir örgüttür. 2023 yılının sonları ile 2024’ün başlarında 27 dükkânın yandığı başta Kerkük’teki yangınlar olmak üzere Duhok’taki pazar yangınları, ardından Erbil’deki yangınları incelediğimizde, iş yerlerinin hedef alınması insanların çıkarlarının hedef alınması bu yangın olaylarının arkasında tehlikeli ekibin olduğu sinyallerini vermişti. İstihbarat ekipleri başta olmak üzere diğer federal birimler sayın başbakanın bizzat gözetiminde bir ekip yangınları soruşturmaya başladı.

Türkiye ile Irak arasında anlaşma yapılmıştı

Türkiye ile Irak arasında nisan ayında, "Irak Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Su Alanında İşbirliği Çerçeve Anlaşması" ve "Stratejik Çerçeveye İlişkin Mutabakat Zaptı" ile ayrıca 24 iş birliği anlaşması imzalanmıştı.

Bu anlaşmayla Irak Hükümeti ile Türkiye arasında PKK'nın oluşturduğu tehdit karşısında ortak bir tavır alındığı resmi olarak belirlenmişti.