Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İnternet Avrupa'ya bela oldu!

Gezi Parki eylemlerinde internetin kullanış biçimi tartışma konusu olurken, Avrupa'nın övnde gelen ülkelerinden İngiltere, Fransa ve Almanya'da da internet özgürlüğü masaya yatırıldı.
İnternet Avrupa'ya bela oldu!
21 Haziran 2013 00:00:00
Gezi Parki eylemlerinde internetin kullanış biçimi tartışma konusu olurken, Avrupa'nın övnde gelen ülkelerinden İngiltere, Fransa ve Almanya'da da internet özgürlüğü masaya yatırıldı.

İNGİLTERE, Google ve Microsoft gibi şirketlerle anlaşmalar yaparak, internette özellikle çocuk tacizi gibi konulara neden olan ve yasa dışı içeriği bulunan görsel materyallerin kaldırılmasını talep etti.

İngiltere ayrıca ülkedeki "İnterneti İzleme Kuruluşu'nun (IWF) "tacize sebebiyet veren görsellerin" takibi ve ayıklanması için yetkilerinin ve kaynaklarının artırılmasına karar verdi. Kültür Bakanı Maria Miller, kuruluşun bundan sonra daha yakından takipte bulunarak, özellikle çocuklarla ilgili uygunsuz görsellerin olduğu internet sitelerini engelleyeceğini ifade etti.

Fransa'dan Google'a üç aylık süre

Fransa, dünyaca ünlü arama motoru Google'a, özel kişisel verilerin korunmasıyla ilgili ülkedeki yasaya uyması konusunda üç ay mühlet verdi. Fransa, aksi takdirde, Google şirketini para cezası kesmekle tehdit etti. Fransa, Google'ın müşterilerinin kişisel verileriyle ilgili bilgileri kullanma biçiminin, AB'deki mevcut yasalara aykırı olduğunu düşünüyor.

Almanlar siber tehdit altında

Alman istihbaratı Anayasa Koruma Dairesi'nin araştırmaları sonucu ortayan çıkan tablo, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde (KRV) krize neden oldu. Özellikle şirketlere ait bilgilerin ülke dışından çalınması gözleri İran, Rusya ve Çin'e çevirdi.

KRV'de 760 bin işyerinin üçte birine internet üzerinden saldırı düzenlendiği ortaya çıktı. Çalışanlardan tablet ve akıllı telefon kullanırken daha dikkatli olmaları beklenirken, Anayasa Koruma Dairesi yabancı firmaların bu girişimlerinde gösterdikleri başarılar yüzünden Almanya'da iş ve işçi gücü kaybı oluşabileceğine dikkat çekiyor.

Anayasayı Koruma Dairesi'nin verdiği bilgiye göre internet üzerinden saldırıya maruz kalan kurumlar arasına üniversitelerin araştırma merkezleri ve laboratuvarları da eklendi.