Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2323.46
BIST 100
9140
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İntercity yüzde yüz yerli ve milli

2008 yılında hissesinin yüzde 47'sini Mitsubishi Grubu'na satan filo kiralama sektörünün lideri Intercity, hisselerini geri aldı. Şirketin yüzde 100 yerli ve milli olduğunu söyleyen Vural Ak, müşterilerimizin kaynak kullanımlarındaki verimliliğini artırarak Türk ekonomisine katma değer oluşturmaya devam edeceğiz" dedi.
İntercity yüzde yüz yerli ve milli
28 Ağustos 2018 13:51:00
2008 yılında hissesinin yüzde 47'sini Mitsubishi Grubu'na satan filo kiralama sektörünün lideri Intercity, hisselerini geri aldı. Şirketin yüzde 100 yerli ve milli olduğunu söyleyen Vural Ak, müşterilerimizin kaynak kullanımlarındaki verimliliğini artırarak Türk ekonomisine katma değer oluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

FIRAT İPEK

Filo kiralama sektörünün lider markası Intercity, 2008 yılında Japon Mitsubishi Grubu'na sattığı yüzde 47 hissesini geri aldı. Yeniden yüzde 100 yerli sermayeli şirket olan Intercity'de hisselerinin tamamı, şirketin kurucusu ve halen büyük ortağı olan Vural Ak'a geçmiş oldu. 2017 yılı yaz aylarında başlayan hisse alım süreci geçtiğimiz günlerde tamamlandı ve Intercity "yerli ve milli" unvanına tekrar kavuştu.

2018 yılı haziran ayı sonu itibarı ile sahadaki toplam filo büyüklüğü 36 bin araca ulaşan Intercity, 2020 yılına kadar cirosunu 4 milyar TL'ye, karını da 250 milyon TL'ye çıkarmayı hedefliyor.

Ak: Hızla büyümeye devam edeceğiz

Bugün şirketin toplam varlıklarının 3 milyar 255 milyon TL'ye ulaştığını belirten Vural Ak şunları söyledi; 2020 yılı sonuna kadar 60 bin araçlık filo büyüklüğü hedefimizi gerçekleştirirsek şirket toplam varlıklarımızı 9 milyar TL'ye, öz kaynak büyüklüğümüzü de 1.9 milyar TL'ye çıkarmış olacağız. Mevcut piyasa koşulları, Intercity gibi iyi yönetilen ve finansal açıdan sağlam olan şirketler için çok büyük fırsatlar ve avantajlar içeriyor. Biz de yeni ortaklık yapımızla Intercity'yi hızla büyütmeye ve müşterilerimizin kaynak kullanımlarındaki verimliliğini artırarak Türk ekonomisine katma değer oluşturmaya devam edeceğiz."

Sanaldan gerçeğe giden yol İstanbul'da bitecek

Borusan Otomotiv Motorsport'un (BOM) yetenekli e-sporculara destek olmak ve onlara sanal yarışlar dışında gerçek pistlerde de şans tanımak amacıyla hayata geçirdiği BOM E-Team projesinin ilk yarışı Belçika'nın ünlü Spa Francorchamps Pisti'nde düzenlendi. Toplam 187 e-sporcu 23 Aralık 2018'de İstanbul Park'ta düzenlenecek final için mücadele etti.

Aytemiz'den trafikte empati hareketi

Motorcu Dostu İstasyon Projesi ile başlayan, ardından Elektrikli Araç Şarj Noktaları ve Ücretsiz İnternet gibi sektörde pek çok ilki temsil eden şaşırtan hizmetleriyle son dönemde adından sıkça söz ettiren Aytemiz, trafikte karşılıklı anlayışa dayalı kurumsal sosyal sorumluluk projesi Motorcu Dostu Trafik kapsamında Türkiye çapında etkinliklerine devam ediyor.

"Motorcu Dostu İstasyon" projesinin bir ileri aşaması olarak, "trafikte empati hareketi" söylemi ile hayata geçirilen "Motorcu Dostu Trafik" sosyal sorumluluk projesiyle, trafikteki motosiklet ve diğer taşıt kullanıcılarının birbirlerini daha iyi anlaması ve güvenli bir sürüş ortamı sağlanması hedefleniyor. yılsonuna kadar 24 ayrı ilde düzenlenecek gezici etkinliklerle ilgili detaylı bilgilere www.motorcudostutrafik.com.tr adresinden ulaşılıyor.

Yeni elektrikli tek koltuklu INFINITI

INFINITI, elektrikli, tek koltuklu ve üstü açık kokpitli yeni konsept modeli Prototype 10'u dünyanın en prestijli otomobil buluşmalarından birisi olan 2018 Pebble Beach Concours d'Elegance'da tanıttı. 2021 yılından itibaren tamamen elektrikli modellere geçiş yapacağını duyuran INFINITI için bu konsept büyük önem taşıyor.

Bridgestone gürültüsüz ve sürücüsüz

Global lastik endüstrisinin lideri Bridgestone, lastik gürültü testlerinde otomatik sürüş teknolojisinden yararlanarak hem mükemmel koşullarda lastiklerini test etmeyi hem de sürücüsüz otomobillere yönelik lastik geliştirme anlamında deneyim elde etmeyi hedefliyor. Şirket bu kapsamda robotik teknolojileri alanında uzman ZMP ile anlaştı. İki şirket 2019 yılında lastik sektöründeki bu yeni nesil testleri başlatmayı planlıyor.

En iyi arkadaşınız Fiat Yol Arkadaşım

Fiat, araç ile sürücüyü birbirine bağlayan Fiat Yol Arkadaşım Connect uygulamasıyla ticari araçlar dünyasında da müşteri deneyimini ayrıcalıklı bir boyuta taşıyor. İlk kez Nisan 2018'de tanıtımı yapılarak otomobilseverlerin hizmetine sunulan Fiat Yol Arkadaşım Connect uygulaması Egea Ailesi'nden sonra şimdi Fiat Doblo ve Fiorino modellerinde de tercih edilebiliyor.

Fiat Yol Arkadaşım Connect uygulamasının, araca takılan bir cihaz ve SIM Kart ile aktif hale geldiğini belirten Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, "Hafif ticari ürünlerimizde de sunduğumuz Fiat Yol Arkadaşım Connect hizmeti ile bu sınıfta ilk ve tek olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Renault ve Dacia servislerinde kampanya var

Renault ve Dacia sahipleri, otomobillerini sonbahara fırsatlarla hazırlıyor. 13 Ekim'e kadar yetkili servislerde geçerli olan Okula Dönüş Servis Kampanyasından 0-3 yaş arası binek ve hafif ticari tüm Renault ve Dacia modelleri faydalanabiliyor. Kampanya kapsamında bakım ve mekanik onarımlar, aksesuar paketleri ve aydınlatma yüzde 20 indirimli sunuluyor. Kampanyada uzatılmış garanti MaxxiGarantim alımlarında 100 TL değerinde hediye çeki bulunurken, 4 adet Bridgestone veya Lassa marka lastik alımla-rında serviste 100 TL indirim fırsatı yer alıyor.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan