Dolar (USD)
34.05
Euro (EUR)
38.02
Gram Altın
2823.36
BIST 100
9940.72
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Instagram'dan 'genç hesabı' uygulaması: 60 dakikayı aşan kullanıcılara bildirim gelecek

Instagram, 18 yaş altı kullanıcılar için yeni kısıtlamalar getirdiğini açıkladı. "Genç hesapları" adı altında uygulamaya konan bu düzenleme ile reşit olmayan kullanıcıların içerik erişimi ve diğer kullanıcılarla etkileşimleri sınırlandırılacak.
Instagram'dan 'genç hesabı' uygulaması:  60 dakikayı aşan kullanıcılara bildirim gelecek
18 Eylül 2024 08:04:02
Instagram, 18 yaş altı kullanıcılar için yeni kısıtlamalar getirdiğini açıkladı. "Genç hesapları" adı altında uygulamaya konan bu düzenleme ile reşit olmayan kullanıcıların içerik erişimi ve diğer kullanıcılarla etkileşimleri sınırlandırılacak.

Haber: Yunus Akseki

Yeni "genç hesapları" düzenlemesi, 17 Eylül'den itibaren ABD, Kanada, İngiltere ve Avustralya'da yürürlüğe girdi. Meta'nın web sitesinde yer alan açıklamaya göre, bu uygulama Avrupa Birliği ülkelerinde 2024'ün sonuna kadar geçerli olacak. Ayrıca, Meta yetkilileri, "genç hesapları" düzenlemesinin Türkiye'de de Ocak 2024 itibarıyla uygulanmaya başlayacağını duyurdu.

Yeni önlemler kapsamında "genç hesap" kullanıcılarının hesapları otomatik gizli olacak. Böylece yalnızca kullanıcıların kabul ettiği takipçiler paylaştıkları içerikleri görüp onlarla etkileşime geçebilecek.

Instagram, yeni uygulama ile ergen kullanıcıların Keşfet ve Reels alanlarında karşılaşabilecekleri içerikleri filtreleyecek. Bu düzenleme sayesinde, şiddet içerikleri ve kozmetik ürün reklamları gibi "hassas içerikler" genç yaş grubunun karşısına daha az çıkacak.

60 dakikayı aşan kullanıcılara bildirim gelecek

"Genç hesapları", 18 yaş altı kullanıcılara zaman uyarısı da yapacak. Bu kapsamda günlük 60 dakikayı aşan kullanıcılara uygulamadan çıkmalarını söyleyen bildirimler gönderilecek.

18 yaş altı hesaplar ayrıca akşam 10 ve sabah yedi arası "uyku moduna" girecek. Bu süre zarfında gelen bildirimler sessize alınacak ve mesajlara otomatik yanıt verilecek.

Ebeveynler hesapları denetleyebilecekler

Instagram'ın yeni düzenlemesiyle, reşit olmayan kullanıcıların ebeveynleri hesaplarını denetleyebilir ve çocuklarının ayarlarını yönetebilir. Ebeveynler, çocuklarının hangi içerik başlıklarını seçtiğini görebilecek ve son bir haftada hangi kullanıcılarla mesajlaştığını takip edebilecek, ancak mesajların içeriğine erişemeyecekler.

Ebeveynler ayrıca, çocuklarının Instagram kullanma sürelerini belirleyebilir ve belirli saatlerde uygulamaya erişimlerini engelleyebilir. Ayrıca, doğum tarihi ile platforma kaydolan ergen kullanıcıların bu teknolojiler sayesinde tespit edilip, hesaplarının kısıtlı hesaplara dönüştürüleceği belirtildi.