İngiltere'de borç krizi
İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre, Aralık 2020 itibarıyla İngiltere'de yaklaşık 9 milyon kişi, salgın nedeniyle borçlanma yoluna gitti. Ülkede, 1.000 sterlinin üzerinde borçlananların nüfusa oranı Haziran 2020'ye kadar yüzde 35'ten yüzde 45'e yükseldi.
ONS açıklamasında, salgının oluşturduğu koşullar nedeniyle serbest meslek sahiplerinin daha çok borçlanmak zorunda kaldığı belirtildi.
İstihdam piyasasında salgının etkilerinin en çok düşük gelirli gençler arasında hissedildiği kaydedilen açıklamada, 30 yaşın altında ve yıllık geliri 10 bin sterlinin altında bulunanların çalıştıkları şirketler tarafından ağırlıklı olarak açığa alınarak hükümetin maaş destek programından faydalandırıldığı aktarıldı.
Açıklamada, salgın döneminde İngiltere'de en yüksek gelir grubunda olanların yüzde 52'sinin maaşlarını tam almaya devam ettiği, en düşük gelir grubunda ise maaşını tam alanların sadece yüzde 28 seviyesinde olduğu bildirildi.
- "En çok düşük gelirli gençler ve çocukları kendilerine bağımlı aileler etkilendi"
ONS Analisti Gueorguie Vassilev, konuya ilişkin değerlendirmesinde, salgının ekonomik anlamda ilk aylarda çok insanı etkilediğini belirterek, "İnsanlar ya hükümetin maaş destek programından faydalanmak durumunda kaldı ya da çalışma saatleri düşürüldü." ifadesini kullandı.
Vassilev, İngiltere'de hanehalkları arasında gelir farkının büyümeye devam ettiğini aktararak, halkın salgın döneminde ayakta kalabilmek için daha çok tasarruflarından kullanmaya ya da borçlanmaya gitmek zorunda kaldığını kaydetti.
Vassilev, "Süreçten en çok düşük gelirli gençler ve çocukları kendilerine bağımlı halde olan aileler etkilendi." ifadesini kullandı.
İngiltere'de halihazırda yaklaşık 9,9 milyon kişi hükümetin maaş destek programından yararlanıyor. Bu kapsamda, salgın nedeniyle çalışamayacak durumda olan çalışanlara maaşlarının yüzde 80'i hükümet tarafından ödeniyor. Söz konusu desteğin bu yılın nisan ayı sonunda bitmesiyle işten çıkarmaların artması bekleniyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.