İngiltere'de hükümetin göç politikaları protesto edildi
İngiltere'de hükümetin göçmen karşıtı yasa hazırlıkları ve hükümet yetkililerinin göç karşıtı açıklamaları protesto edildi.
Hükümetin göç politikalarını protesto eden vatandaşlar Irkçılığa Karşı Dur platformu, Ulusal Eğitim Sendikası (NEU), Kamu ve Ticari Hizmetler Sendikası (PCS) ve Care 4 Calais platformunun organize ettiği eylem için İngiltere Parlamentosu önünde bir araya geldi.
Ana muhalefetteki İşçi Partisi Milletvekili ve Gölge Göç Bakanı Bell Ribeiro-Addy, eylemde yaptığı konuşmada, hükümetin Yasa Dışı Göç Yasa Tasarısı ile düzensiz göçmenleri, Ruanda'ya sınır dışı etme planlarını eleştirdi.
"Ruanda planı ve diğer göç karşıtı girişler hem uygulanabilir değil hem yanlış hem de uluslararası yasalara aykırı." diyen Ribeiro-Addy, İngiltere toplumunun hükümetle aynı görüşte olmadığını söyledi.
İngiltere'de sığınma arayanların bir kısmının gerçekten bu korumaya ihtiyacı olduğunu belirten Ribeiro-Addy, "Birçok şirket göçmenler sayesinde çok para kazanıyor. Göçmenlere kapılarımızı açmak ahlaki ve yasal yükümlülüğümüzdür." diye konuştu.
Ribeiro-Addy, bazı İngiltere vatandaşı olmayan göçmen gruplarının da seçimlerde oy verme hakkına sahip olduğunu hatırlatarak, bu gruplara genel ve yerel seçimlerde oy kullanma çağrısı yaptı.
PCS sendikasından Paul O'Connor da konuşmasında İçişleri Bakanlığında çalışan üyelerin kendi haklarıyla mücadele ettiği kadar bakanlıktaki göçmen karşıtı düşünce ve çalışmalarla da mücadele ettiğini ifade etti.
O'Connor, Manş Denizi'ni botlarla geçmeye çalışan düzensiz göçmenlerin Ukraynalı ve Hong Konglu göçmenlerle aynı haklara sahip olması gerektiğine vurgu yaparak, "İngiltere'de geçim sıkıntısı yaşanıyor ve hükümet bunun sorumluluğunu göçmenlere yüklüyor. Hükümetin yapacak tek bir şeyi kaldı. Bu ırkçı yaklaşıma karşı çıkmalıyız. Göçmenlerin günah keçisi olmasına her yerde karşı çıkmalıyız." dedi.
İngiltere'de hükümet, düzensiz göçü engellemek için geçen aylarda Yasa Dışı Göç Yasa Tasarısı'nı duyurmuştu. Tasarı yasalaşırsa ülkeye giren düzensiz göçmenler sığınma talebinde bulunamayacak ve kısa sürede sınır dışı edilecek.
Sınır dışı edilenler güvenliyse kendi ülkelerine, değilse güvenli kabul edilen üçüncü ülkelere gönderilecek.
İngiltere hükümeti, Ruanda'yla bu kapsamda bir anlaşma imzalamıştı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.