İngiltere - Fransa krizinde yeni gelişme
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, İngiltere ile Fransa arasında devam eden balıkçılık anlaşmazlığı hakkında açıklama yaptı.
Açıklamada, İngiltere'nin 5'i Jersey karasularında olmak üzere toplam 23 AB teknesine balıkçılık lisansı verdiği bildirildi.
İlave lisans almak için taraflar arasında teknik görüşmelerin devam edeceğine işaret edilen açıklamada, İngiltere'nin şimdiye kadar toplam 83 tekneye karasularında balıkçılık izni verdiği ifade edildi.
Açıklamada, İngiltere karasularında faaliyet göstermek isteyen çok sayıda AB teknesinin henüz ruhsat almadığına dikkat çekilerek, AB Komisyonunun Fransa ile çalışmayı sürdüreceği ve alınamayan lisanslar hakkında hukuki durumu inceleyeceği kaydedildi.
Fransa, halen İngiltere'den 100 civarında ilave balıkçılık lisansı talep ediyor.
AB ve İngiltere arasında 2021'deki balıkçılık kotalarının belirlenmesine yönelik müzakerelerde uzlaşı sağlanabildi ancak özellikle Fransız balıkçılar, belirlenen bölgelerde faaliyet gösteremedi.
Özellikle İngiltere'ye bağlı Jersey Adası yönetimi, kendi karasularında avlanmaya devam etmek isteyen Fransız balıkçı teknelerinden geçmişteki faaliyetlerine dair kanıt sunmalarını istemişti. Bu durum, İngiltere ve Fransa arasında gerilime neden oldu.
Fransa ve İngiltere arasında yaklaşık 11 aydır devam eden balıkçılık hak ve kotalarına ilişkin anlaşmazlık, söylemlerin giderek sertleşmesiyle büyüdü.
Fransa, İngiltere ile yapılan görüşmelerde, balıkçılık krizinde bir çözüm bulunmaması halinde misilleme önlemlerini hayata geçireceğini açıklamıştı.
Paris yönetimi, İngiltere'den Fransa'ya ithal edilen ürünleri gümrükte sistematik olarak kontrol etmek, deniz ürünlerinin ithalatını yasaklamak ve İngiliz gemilerinin ülkedeki limanlara erişimini kısıtlamakla tehdit etmişti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.