İngiltere binlerce AB vatandaşını ülkeye almadı
İngiliz hükümeti tarafından yayınlanan yeni verilere göre, 2021'in ilk çeyreğinde 3 bin 294 AB vatandaşının İngiltere'ye girişi engellendi.
Geçtiğimiz yıl aynı dönemde İngiltere'ye kabul edilmeyen AB vatandaşı sayısı 500'den azdı.
Uzmanlar, seyahat oranlarının artmasına rağmen kabul edilmeme oranının yükselişini Brexit'e bağlıyor. Covid-19 kısıtlamalarının da bunda etkisi olabileceği belirtiliyor.
Serbest dolaşımın sonu
Brexit sonrası kurallar AB vatandaşlarının İngiltere'yi vizesiz ziyaret etmelerine izin verirken, Kamu Politikası Araştırma Enstitüsü (IPPR) yardımcı direktörü Marley Morris, AB vatandaşlarının İngiliz sınırlarından uzaklaştırılmasının "serbest dolaşımın sonunun" etkisi olduğunu kaydetti.
Morris, serbest dolaşımın sona ermesiyle AB vatandaşlarının İngiltere sınırında Brexit'ten sonra beklediklerinden daha derin bir incelemeyle karşı karşıya olduklarını söyledi.
Moris, "Serbest dolaşım sona ermeden önce, pek çok kısıtlama yoktu ve neden geldiğinizi gerekçelendirmek zorunda değildiniz; ancak şimdi insanlar geliyor ve reddediliyorlar çünkü sınır kontrolünün bir kısmında şüphe var. Yerleşmeye, çalışmaya veya başka bir şekilde geçici izin koşullarını bozmaya geliyor olabilirler. Sanırım öyle görünüyor. İnsanlar geliyor ve her ne sebeple olursa olsun, Birleşik Krallık'a sadece ziyaret amacıyla değil, çalışmak için geldiklerinden şüpheleniliyor." diye konuştu.
Geri çevrilenlerin çoğu Rumen
Verilere göre, 2021'in ilk çeyreğinde AB vatandaşlarının 2 binden fazlası Romanya'dan geldi ve İngiltere sınırlarından geri döndü.
Neden bu kadar çok Romen'in geri çevrildiği tam olarak belli değil.
Rumen milletvekili Ramona Strugariu, "Bazı retler olduğunu ve gözaltında tutulan Rumenlerle ilgili bazı sorunlar olduğunu da biliyorum." dedi.
Strugariu, Rumen halkının çalışma düzenlemeleriyle ilgili sorunlar da dahil olmak üzere "çeşitli gerekçelerle" İngiliz sınırından geri çevrildiğinin farkında olduğunu söyledi.
IPPR yardımcı direktörü Marley Morris, meslektaşlarından birinin konuyu ele almak için İngiliz makamlarına mektup yazdığını kaydetti.
Çok sayıda Romen'in geri döndüğünü görünce şaşırdığını kaydeden Morris, "Özellikle Rumen vatandaşları için bu kadar keskin bir artış olması tuhaf görünüyor, ancak Rumenleri resimden çıkarsanız bile, yine de genel bir artış olduğunu söylemeye değer." dedi.
Kaynak: Euronews
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.