Dolar (USD)
34.22
Euro (EUR)
37.11
Gram Altın
2982.02
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İngiliz müzisyen Waters Kolombiya lideri Petro ile Filistin bayrağı açtı

Pink Floyd grubunun solisti George Roger Waters, Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro ile dev Filistin bayrağını açtı.
İngiliz müzisyen Waters Kolombiya lideri Petro ile Filistin bayrağı açtı
08 Aralık 2023 07:10:04
Pink Floyd grubunun solisti George Roger Waters, Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro ile dev Filistin bayrağını açtı.

Kolombiya'ya konser için gelen Pink Floyd grubunun solisti George Roger Waters, Devlet Başkanlığı Sarayı Casa de Narino'da Cumhurbaşkanı Gustavo Petro tarafından ağırlandı. Müzisyen Waters, Petro'nun en küçük kızı Antonella'ya imzalı gitar hediye etti ve görüşmenin ardından Petro ile birlikte dev "Filistin" bayrağını açtı.

Cumhurbaşkanlığı basın biriminden yapılan açıklamaya göre, Waters, Gazze'deki soykırımın durdurulması için BM'nin yargı organı Uluslararası Adalet Divanı (ICJ) önünde bir eyleme eşlik etme talebinde bulundu.

Görüşmenin "heyecan verici" olduğu ifade edilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Petro ve Waters'ın, Gazze'de devam eden soykırıma dikkat çektiği bildirildi.

Bogota'daki Live Coliseum'da sahne alan Waters, konuşmasında, Cumhurbaşkanı Petro'ya selam yollamış ve Petro'ya oy veren Kolombiyalıları tebrik etmişti.

Petro'dan Waters'e destek

Petro, 19 Kasım'daki açıklamasında, Roger Waters'ın Filistin'in haklarını savunduğu için ülkesinin başkenti Bogota'da hiçbir otel tarafından kabul edilmediğini belirtmiş, "Bu demokrasi midir? Uluslararası hak mıdır? Hitler'in Yahudi halkına yaptığının aynısının şu anda dillendirmemesi için uluslararası karşıt bir dayanışma yapılıyor." demişti.

Waters'ın, ülkesinde konser vermesi için her türlü desteği kendisine sağlayacağını söyleyen Petro, otellerin Waters'ı kabul etmemesi halinde kendisinin devreye gireceğini bildirmişti.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme