Dolar (USD)
32.32
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2296.16
BIST 100
9041.66
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İngiliz gazetesinden alçak iftira

İngiliz Times gazetesi, Doğu ve Güneydoğu'da PKK ve güvenlik güçleri arasında devam eden çatışmaları ele aldığı yazısında akıl almaz bir iftirada bulundu.
İngiliz gazetesinden alçak iftira
17 Haziran 2016 11:12:00
İngiliz Times gazetesi, Doğu ve Güneydoğu'da PKK ve güvenlik güçleri arasında devam eden çatışmaları ele aldığı yazısında akıl almaz bir iftirada bulundu.

Temmuz ayından bu yana çatışmaların yoğunlaştığı, sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki son duruma İngiliz Times gazetesi başyazısında yer verdi. 'Erdoğan'ın gizli savaşı' başlıklı yazıda, "Türkiye Kürtlere karşı büyük ölçüde saklı bir savaş yürütüyor" derken, AB'nin de bu durumu görmezden geldiği belirtildi.

BBC Türkçe'nin aktardığı bilgide; Times "Erdoğan'ın gizli savaşı" başlığını attığı bir başyazısında da "Türkiye ürkek bir Avrupa'nın rahatsız edici derecede gaddar bir ortağı oldu" diyor.

"Türkiye Kürtlere karşı büyük ölçüde saklı bir savaş yürütüyor" diyen Times, "mülteci akışını durdumak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı başlıca lider olarak gören ve Erdoğan'ın iyi niyetini sürdürmek isteyen Avrupa Birliği, bunu görmezden geliyor" ifadesini kullanıyor. Gazete "Bu durum da giderek artan oranda Batı'yı bir ahlaki riskin içine çekiyor" diyor.

Makale, şöyle devam ediyor;

"Doğu Türkiye'nin dağlarındaki Şırnak'tan bildiren muhabirimiz Türk Ordusu'nun Kürt militanların cesetlerini nasıl bir mülteci kampındaki sığ mezarlara, isimsiz gömmüş gibi göründüğünü bildiriyor. Ateşkesin bozulmasından bu yanaki bir yılda Batı bu kanlı katliama yüz çevirdi. Bu kısmen bölgenin Avrupa'ya uzak olmasından, kısmen de Kürt isyancıların ayrı bir Kürdistan oluşturmak için şiddet kullanmaya çok hazır olan PKK'ya bağlı olmasından. Ama cehaletimiz büyük ölçüde askeri operasyonların gizliliğinden."

"Kürtlere karşı savaş bizi de kaygılandırmalı" diyen Times bunun sadece PKK'nın Suriye kolunun IŞİD'e karşı etkili bir müttefik olmasından kaynaklanmadığını anlatıyor. Times "Yüzbinlerce Kürt sivilin yerlerinden olduğunu ve unutulduğunu" söylüyor. Gazete Erdoğan'ın da "Avrupa'yla mülteci anlaşmasını imzalamasından bu yana yaptıklarını terörle mücadeleyle meşru kıldığı sürece elinde açık çek olduğuna inanıyor gibi göründüğünü" ifade ediyor.

"ERDOĞAN AB'DEKİ ZAYIFLIĞIN KOKUSUNU ALIYOR"

Yazı şöyle devam ediyor;

Türk lider aceleyle, sembolik cumhurbaşkanlığından daha hırslı icracı başkanlığa doğru gidiyor. Erdoğan ayrıca, ki şimdi bu açıkça görülüyor, ordunun da eldivenlerini çıkartmasına izin verdi. Türkiye'nin NATO müttefikleri bu gelişmeyi yakından izlemeli. Batı'yla ilişkilerini bozacak olan, işte bu bölgenin tartışmasız en güçlü lideri olma hırsı ve kullandığı giderek daha kabalaşan yöntemler. Erdoğan'ın artık Türkiye'nin Avrupa Birliği üyesi olmasıyla ciddi anlamda ilgilendiğine inanmak da zor. Mültecileri geri alma karşılığında Türklere vize serbestisi anlaşması, insan hakları konusunda zahmetli taahütler vermeden AB üyeliğinin en popüler avantajlarından birini elde etmek istiyor. Erdoğan Avrupa Birliği'nin zayıflığının kokusunu ve Türkiye'ye bağımlılığının kokusunu alıyor ve buna göre adımlar atıyor.

"BOYUN EĞMEMELİYİZ"

Times Türkiye'nin vize serbestisi için başta terör yasasında değişiklik olmak üzere bazı kriterleri karşılamadığını anlatıyor. Gazete yazıya şöyle son veriyor;

Ancak Cumhurbaşkanı en büyük koza sahip kartın elinde olduğunu biliyor. Ege Denizi'nden mülteci akını Türkiye'nin işbirliği sayesinde azaldı. Erdoğan, istediği an bunu tersine çevirebilir. AB terör yasasıyla ilgili taleplerinden vazgeçmezse Avrupa yeni bir mülteci dalgası bekleyebilir. Güç siyasetinin en ham hali bu ve buna boyun eğmemeliyiz"

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan