İngiliz BBC başıboş köpeklere karşı düzenlemeyi hedef aldı
Başıboş köpek sorununu çözmek üzere Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılacak.
Birtakım çevreler düzenlemeye karşı algı çalışması yürütürken, bu çabalara İngiltere merkezli BBC de katıldı.
Daha önce Reuters, köpekleri 'uyutma' planının uygulanamaz olduğunu öne sürmüştü. BBC de çeşitli görüşlere yer verdiği "Sokak köpekleri tartışması: Sorun nasıl çözülmeli?" başlıklı haberinde konuyu ele aldı.
'Köpekleri götürürlerse bizler için de çare düşünsünler'
Düşüncesine yer verilen bir vatandaş, "Sokaktaki köpekleri götürürlerse, bizler için de bir çare düşünsünler. Çünkü bizim kalbimizi de söküp götürecekler." dedi.
Sahiplenilmeyen hayvanların 'uyutulmasını' istemiyorlar
Yasa tasarısının Meclis'ten geri çekilmesini isteyenler, sahiplenilmek üzere köpeklere verilecek 30 günlük sürenin sonunda uyutulma işlemi yapılmaması gerektiğini savundu.
Söz konusu düzenlemenin 'kabul edilemeyecek' olduğunu söylediler. Haberin görüntülerinde, düzenlemeye karşı çıkanların gösterileri paylaşıldı.
'1 metre alanına giriyorsanız tepki gösterebilir'
Haberde, konuyla ilgili bir uzmanın şu ifadeleri aktarıldı:
Köpek, 10 metre ötesine geçtiğiniz zaman reaksiyon göstermiyorsa tamam. Ama siz kalkıp 5 metre, 1 metre alanına giriyorsanız tepki gösterebilir.
İngiltere'de köpekler uyutuluyor
Avrupa'da sokaklarında sahipsiz hayvanların görülmediği ülkelerden olan İngiltere'de, geçen yıl başıboş yakalanan 17 bini aşkın köpeğin yarısından fazlası önceki sahibiyle buluşturuldu, yüzde 1'i ise uyutuldu.
Belediyeler, İngiltere'nin herhangi bir yerinde bulunan bir köpekten, hayvanlara yardım ve barınak sağlayan kuruluşları haberdar ediyor. Bir hafta boyunca köpeğin sahibi aranıyor.
Bu süreçte mikroçip sayesinde sahibine ulaşılamayan, bir dernek barınağına alınamayan ya da üçüncü bir kişi tarafından sahiplenilmeyen köpekler uyutuluyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.