Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2426.37
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İngiliz baharı 4. Gününde

Türkiye'de yaşanan 'Gezi' eylemlerini, uluslararası arenada zayıf düşmesi adına büyük bir iştahla yansıtan İngiltere'de G8 protestoları 4. gününe girdi.
İngiliz baharı 4. Gününde
15 Haziran 2013 00:00:00
Türkiye'de yaşanan 'Gezi' eylemlerini, uluslararası arenada zayıf düşmesi adına büyük bir iştahla yansıtan İngiltere'de G8 protestoları 4. gününe girdi.

Londra'da esen İngiliz Baharı, mevcut hükümete zor anlar yaşatıyor. Bu arada İngiltere Başbakanı David Cameron da; Türkiye'deki olayların son bulmasını istediğini belirterek, son 10 yılda gelişen Türkiye'yi tüm dünyanın büyük hayranlıkla izlediğini ifade etti

İngiltere'nin başkenti Londra'da kapitalizm karşıtı gruplar, gelecek hafta Kuzey İrlanda'da yapılacak olan G8 Zirvesi'ni protesto etmeyi sürdürdü.

Londra'nın merkezindeki Piccadilly meydanının yakınında yerel saatle 11.30'da toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, yürüyüşe geçti. Protestocuların St. James Park'a kadar yürüyüşleri sırasında, Londra polisi yoğun güvenlik önlemleri aldı. Kapitalizm karşıtı sloganlar atan gruptan bazı kişiler yüzlerini atkılarla kapattı ve polise karşı sloganlar attı.

Bu arada İngiliz Parlamentosu önünde toplanan 50 kişilik bir diğer grup da hem Kanada Başbakanı Stephen Parker'ın İngiltere ziyaretini, hem de G8 Zirvesi'ni protesto etti.

Victoria istasyonunda 'kırmızı' eylem

Yaklaşık 100 kişilik grup, Victoria istasyonunun önüne geldiğinde üzerlerine kanı simgeleyen kırmızı boya sürerek yere uzandı. Ağızlarına maskeler takan grup, G8 ülkelerini ve yapılacak zirveyi protesto etti. Londra polisinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı protesto olaysız sona erdi. Kapitalizm karşıtı grupların "Stop G8" adıyla yürüttükleri protestoların hafta boyunca sürmesi bekleniyor. G8 Zirvesi 17-18 Haziran'da Kuzey İrlanda'da yapılacak.