İnfitar suresi faziletleri ve faydaları
Son mukaddes kitap Kur’anı Kerim’de bulunan surelerin faziletleri ve faydaları bildiğimizin çok daha ötesindedir. Hadislerde bildirilen şekilde surelerin faziletlerini ve faydalarını sizlere aktaracağız. Bu içerikte Kur’ân-ı kerîmin seksen ikinci suresi olan İnfitar suresinin fazilet ve faydalarına ulaşabilirsiniz. İşte Hadisler ışığında İnfitar suresinin faziletleri ve faydaları...
İnfitar Süresinin Faziletleri, Bir sureyi veye ayetleri okuyan kişilere manevi armağanlar verilir. Bu manevi armağanlara surelerin ve ayetlerin faziletleri denir. Birçok surenin ve ayetlerin faziletleri, hadisi şerifler ile ifade edilmiştir. Kur’an’ın yeni nazil oluyormuş gibi tazeliğini ve gençliğini gösteren delillerden biri de Kur’an’ın seksen iki suresi olan İnfitar suresi ve onun ayetleridir.Her surenin bir çok özelliği vardır. Her bir ayet ve sure Allah kelâmı olmakla beraber herbirinin ayrı ayrı özellikleri vardır.
İNFİTÂR SÛRESİ, Kur’an-ı Kerîm’in seksen ikinci suresi. On dokuz ayet, seksen kelime ve üç yüz yirmi yedi harftir. Fasılaları “tâ”, “kâf”, “mîm”, “nûn” ve “he” harfleridir. Mekke’de inmiştir.
Sure, kıyamet günü meydana gelecek olayları anlatmakta ve insana o güne hazırlıklı olmasını öğütlemektedir. İyilerle kötülerin akibetini dile getiren sure, o gün kimsenin kimseye bir faydasının olamayacağını; her şeyin Allah’ın elinde olduğunu bildirmektedir.
İbn Ömer’den nakledilen bir hadiste Hz. Peygamber (s.a.s) şöyle buyurmaktadır:
“Kıyamet günü manzarasını kendi gözüyle görmek isteyen Tekvîr, İnfitâr ve İnşikak surelerini okusun.” (Tirmizî, Tefsîr sure, 81; Ahmed b. Hanbel, Müsned, II/27, 36).
İNFİTAR SÛRESİ’NİN FAZİLETİ VE FAYDALARI
Kim kıyâmet gününe, sanki gözleriyle görüyormuşçasına bakmak isterse, Tekvîr, İnfitar ve İnşikâk sûrelerini okusun. (Hadîs-i şerîf-Tirmizî)
Daha önce rivayet edildiği gibi İmam Ahmed, Abdullah b. Ömer’den Peygamber (s.a.)’in şöyle buyurduğunu rivayet etti: “Kim kıyamete gözle görüyormuş gibi bakmak istiyorsa, Tekvir, İnfıtar ve İnşikak surelerini okusun.
Nesai’nin, Buhari ve Müslim’de geçen Cabir’den rivayet ettiği bir hadiste, Muaz’ın yatsı namazını kıldırırken kıraati uzun tutması üzerine Peygamber (s.a.)’in de şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir: “Muazl Sen fitneye düşürücü müsün? A’lâ, Duha, İnfitar sureleri nerede?”
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.