Dolar (USD)
34.29
Euro (EUR)
37.23
Gram Altın
2989.75
BIST 100
8954.81
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İmkansız Olasılık TRT 1'de

TRT ev sineması kuşağı kapsamında çekilen ''İmkansız Olasılık'' filmi, idealist bir öğretmenin öğrencileri için gösterdiği çabayı anlatıyor.
İmkansız Olasılık TRT 1'de
23 Kasım 2016 14:34:00
TRT ev sineması kuşağı kapsamında çekilen ''İmkansız Olasılık'' filmi, idealist bir öğretmenin öğrencileri için gösterdiği çabayı anlatıyor.

TRT'nin başarılı projelerinden biri olan ''TRT Ev Sineması Kuşağı'' kapsamında çekilen ''İmkansız Olasılık'' filmi, ''Bir matematik öğretmeni, matematik dersi vermenin ötesine geçer.'' diyerek hayatın içinden bir öyküyü bizlere sunuyor.

Her hafta yeni bir yapımla karşımıza çıkan TRT Ev Sineması Kuşağı'nda İdealist Öğretmen Tarık'ın öğrencileri için verdiği mücadele, onların içine düştüğü bataklıktan kurtarmak için neler yapabileceğini gösteren bir hikaye olan ''İmkansız Olasılık'' filmi 24 Kasım Perşembe günü saat 21.00'da TRT 1ekranlarında izleyeciyle buluşacak.

FİLMİN ÖYKÜSÜ

İmkansız Olasılık okuduğu liseye yıllar sonra öğretmen olarak gelen Tarık öğretmen'in acı anılarını ve kaybettiklerini yeniden hatırladığı o semtte okuldaki öğrencilerini kurtarma hikayesidir.

Karşılaştığı "İmkansız Olasılık" denebilecek olaylara karşı matematik öğretmeni Tarık umudunu hiç kaybetmeden aynı yolda ilerler.

Bonzai belasına kapılmış sürüklenip giden öğrencilerine birer değer olduklarını onları kazanarak gösterir. Herkesin umudunu kestiği bu öğrenciler Abdullah, Fatma, İsmail, Reis ve daha birçoğu öğretmenleri Tarık sayesinde kendilerinin farkına varırlar.

Bir matematik öğretmeni yalnızca matematik dersi vermenin ötesine geçer ve onların adeta hayat dersinden geçmelerini sağlar.

İmkansız Olasılık hayatın yalnızca size söylenenlerden ibaret olmadığının ve kötülüğün siz istediğiniz sürece sizi ele geçirebileceğinin, buna karşı koymanın sizin elinizde olduğunun en güzel örneğini bir matematik öğretmeninin hikayesi üzerinden anatmaya çalışmaktadır.

FLİM İÇİNDEN REPLİKLER

"Hangi çatalla ne yenir, ya da buranın nesi meşur bilmiyorum ama, o çocukların neye ihtiyacı olduğunu biliyorum." Tarık

"Bu mahallenin kurallarını, bu sıraları değiştirdiğin gibi değiştiremezsin." Reis

OYUNCU KADROSU

TARIK SERAL | SERKAN ERCAN

Okuduğu liseye yıllar sonra matematik öğretmeni olarak gelen Tarık, okulun çevresindeki uyuşturu satıcıları ile mücadele etmektedir. Öğrencilerinin kendilerine güvenmesini, hayatlarının kendi ellerinde olduğunu farketmelerini sağlamaya çalışan idealist bir öğretmendir.

APO | YAĞIZ ATAKAN SAVAŞ

Okulun çevresindeki uyuşturucu satıcıları ile çalışan Apo, öğrencilere uyuşturucu maddeler temin ederek karşılığında müzik yapmak için ekipman ve gelir sağlamaktadır. Bu iş yüzünden Zehra ve diğer arkadaşları ile araları bozulduğundan, artık işten çekilmek istemektedir.

REİS | GÖRKEM KASAL

Bir yandan babasının oto tamirhanesinde çalışıp bir yandan da liseyi tamamlamaya çalışan Reis, mahallenin ve okulun kabadayı tiplerinden biridir. Matematiğin karın doyurmayacağına inansa da, Tarık hoca ile tanıştıktan sonra fikri değişmeye başlar..

ZEHRA | MÜGE BAYRAMOĞLU

Sınıfdaki diğer öğrencilere nazaran daha başarılı bir öğrenci olan Zehra, babası tarafından "kız kısmına okumak gerekmez." düşüncesiyle okuldan aldırılıp, evlendirilmeye çalışılır. Zehra sınıf arkadaşı Apo ile çok yakındır ve Apo'nun okulun çevresindeki uyuşturucu satıcıları ile çalışmasına karşı çıkmaktadır.

DİĞER OYUNCULAR

Turgay Tanüklü, Ergun Kurucu, Nalan Olcayalp

Canan Adıgüzel, Osman Albayrak,

Gökçe Eyüpoğlu, Emre Şen,

Sait Seçkin, Can Güneş,

YAPIM VE TEKNİK EKİP

Yapımcı: Güneş Zahid Cem Adiyaman

Yönetmen: Murat Şenöy

Senaryo: Türkay Saydamer

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme