Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2324.39
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

IMF defteri kapanmıştır

Partisinin Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin uzun bir aranın ardından IMF'ye olan borcunu ödediğini, sıfırladığını söyledi. 'Bu güzel gelişmenin ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum" diyen Erdoğan şöyle devam etti: "Merkez Bankası, 412 milyon dolar borcu IMF'nin hesaplarına aktardı.'
IMF defteri kapanmıştır
15 May 2013 00:00:00
Partisinin Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin uzun bir aranın ardından IMF'ye olan borcunu ödediğini, sıfırladığını söyledi. 'Bu güzel gelişmenin ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum" diyen Erdoğan şöyle devam etti: "Merkez Bankası, 412 milyon dolar borcu IMF'nin hesaplarına aktardı.'

Partisinin grup toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu saldırıyı hem Reyhanlı hem Türkiye suhuletle aşacak, yaralar en kısa zamanda sarılacak, saldırının izleri en kısa süre içinde tamir edilecek" şeklinde konuştu.

MİSLİYLE ÖDETİRİZ

Başbakan Erdoğan, "Biz bu saldırıların altında kalmayız, er ya da geç bu saldırının faillerine bedelini misliyle ödetiriz'' ifadelerini kullandı. Saldırının arkasındaki güçler ve kullanılan taşeronların şu anda çok büyük oranda aydınlatılmış olduğunu kaydeden Erdoğan, bu menfur hadiseyi gerçekleştirenlerin Suriye rejimi ile irtibatlı Türkiye içinde bir örgüt olduğu, saldırıda yer alanların da Türkiye vatandaşı olduğunun tespit edildiğini belirtti. Erdoğan, bu kapsamda şu an itibariyle 13 kişinin gözaltına alındığını ve sorgulamaların devam ettiğini kaydederek, "Başbakanlık Teftiş Kurulu olarak burada ihmaller var mı, varsa nedir, kimler tarafındandır? Tüm bunları da yine araştırmak için ayrıca çalışmalarını sürdürecek" diye konuştu.

Alçakça bir tuzağın içinde rol alıyorlar

Reyhanlı'daki saldırıdan sonra bir kısım medya kuruluşları ve siyasetçilerin, alçakça bu tuzağın içinde rol aldığını ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: ''Daha Reyhanlı'nın caddelerinde dumanlar tütüyor, Reyhanlı'nın sokaklarında feryatlar göğe yükseliyor, insanlar sokaklarda can mücadelesi veriyor, daha o anda henüz hiçbir şey belli değilken, birileri çıkıyor, sanki o saldırıyı beklermiş gibi, sanki böyle bir fırsatı kolluyormuş gibi sorumsuzca açıklamalar yapıyor. Yahu bu ne acelecilik, bu ne fırsatçılıktır. Hele durun bir hadiseyi anlayalım, hele durun gözyaşlarımızı dindirelim, cenazelerimizi defnedelim. Ondan sonra herkes eteğindeki taşları döksün. Herkes söyleyeceğini yine söylesin. Ama daha Reyhanlı sokaklarından kara dumanlar yükselirken, tam da saldırganların istediği gibi hemen suçlamalar yapmak, tahrik oluşturmak, en hafif tabiriyle fırsatçılıktır ve son derece çirkindir.

Gerilime prim vermeyin

Vatandaşlara seslenerek, "Muhalefet tarafından tırmandırılan gerilime lütfen prim vermeyin" diyen Başbakan Erdoğan, "Ayrıştırıcı dil, üslup ve tavırlara asla aldanmayın. Terörün, Türkiye düşmanlarının ekmeğine yağ sürecek açıklama ve yayınlara karşı lütfen dikkatli olun" şeklinde konuştu.

Türkiye IMF'ye olan borcunu kapattı

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin uzun bir aranın ardından IMF'ye olan borcunu ödediğini, sıfırladığını ve bu borcu kapattığını kaydederek, şöyle konuştu: "Bu güzel gelişmenin ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi, IMF'ye olan 412 milyon dolar borcunun ödenmesi amacıyla Merkez Bankasına talimatı verdi. Merkez Bankamız, IMF'nin değişik hesaplarına bu borcu aktarmaya başladı. Aktarma işlemi bugün tamamlanıyor."

CHP Lideri çok tehlikeli bir oyun oynuyor

''Seçim sandığında başarı gösteremeyen CHP, demokrasi dışı yöntem ve odaklardan, kaostan medet umarak buradan fırsat devşirmenin gayreti ve cüreti içinde oldu'' ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: ''Yeni Genel Başkan'ın yönetiminde, CHP'nin bu arayışının çok farklı ama çok tehlikeli mecralara sürüklendiğini görüyoruz. Sokak sokak direniş çağrısı yapan, çözüm sürecini dahi bir ayrışma fırsatı olarak gören ve Alevi vatandaşlarımızı sürekli tahrik eden CHP Genel Başkanı, şu anda da Suriye'nin kanlı rejimine koşulsuz destek vererek çok tehlikeli bir oyun oynuyor.''

Erdoğan, ''Buradan CHP yönetimine ve CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum; CHP Genel Başkanı'na ateşle oynadığını, topluma, siyasete ve demokrasiye çok ağır zarar veren tavır içinde olduğunu lütfen hatırlatsınlar ve onu uyarsınlar'' şeklinde konuştu.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan