Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2307.57
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Uzmanlardan İmamoğlu'nun balık keyfi hakkında ilginç yorum

Deprem ve sel afetinde tatile giden İBB Başkanı, kar esareti yaşanırken de İngiliz Büyükelçisi ile balık tuzladı. Uzmanlar, o yemek hakkında ilginç değerlendirmelerde bulundu.
Uzmanlardan İmamoğlu'nun balık keyfi hakkında ilginç yorum
27 Ocak 2022 07:00:00
Deprem ve sel afetinde tatile giden İBB Başkanı, kar esareti yaşanırken de İngiliz Büyükelçisi ile balık tuzladı. Uzmanlar, o yemek hakkında ilginç değerlendirmelerde bulundu.

ÖZLEM DOĞAN

Göreve geldiği günden beri İstanbul’un yaşadığı her krizde genelde tatilde olan CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, yoğun kar yağışına teslim olan İstanbul’da vatandaş mağdur durumdayken İngiltere Büyükelçisiyle yemekte buluştuğu ortaya çıktı. İstanbul’da trafiğin felç olduğu saatlerde İBB Sözcüsü Murat Ongun’un da yurtdışında kayak tatilinde olması şehrin başıboş kaldığı yorumlarını da beraberinde getirirken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott'la görüşmesi de soru işaretlerine neden oldu. Bu görüşme, CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili soruya, 'Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı, uluslararası karar vericilerin işaret edeceği bir isim olacak' açıklamasını akıllara getirdi. Güvenlik Analisti Necdet Özçelik ve Siyaset Bilimci Akademisyen Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu İstanbul’un CHP ile imtihanını, Millet İttifakı’nda yer alan siyasetçilerin yabancı elçilerle sık sık görüşmesinin perde arkasını Milat’a değerlendirdi.

NECDET ÖZÇELİK__8989f43ed721d56b5a3e2b9a6de410b9.jpeg

İstanbul’u krizlerle baş başa bırakıyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yerelüstü bir siyaset adamı olma rolüne büründüğünü ifade eden Necdet Özçelik, “İstanbul’da ne zaman yoğun kar yağışı ya da sele bağlı bir kriz yaşansa Ekrem İmamoğlu başka bir yerde oluyor. Türkiye genelinde de Elazığ deprem bölgesine uğrayıp hemen ardından kayak tatiline gitmişti. Böylece İmamoğlu’nun krizlere karşı duyarsızlığını görüyoruz” dedi.

Adaylıkla bağlantılı görüşme olabilir

Ekrem İmamoğlu’nun ajandasını kestirmenin mümkün olmadığını belirten Özçelik sözlerini şöyle noktaladı: “İmamoğlu Diyarbakır’a gitti ama PKK tarafından çocukları kaçırılan ve HDP önünde eylem yapan aileleri ziyaret etmedi. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını açıklama sürecinde nasıl bir tavır alacağı belli olmayan İmamoğlu’nun çok öngörülebilir bir siyasi pozisyonu yok. Ayrıca İngiliz büyükelçi gibi yabancı misyon şefleriyle sık sık görüşüyor olması akıllara bir takım soru işaretleri getiriyor. Adaylık konusunda pozisyonunu kuvvetlendirmek için uluslararası zeminde ayaklarını biraz daha sağlam basmaya çalışıyor olabilir.”

yaşar hacısalihoğlu_391232c7244f6a45e679eaf1e5547c9c.jpeg

İmamoğlu’nun adaylık ısrarı sürüyor

Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığında ısrarını sürdürdüğünü söyleyen Yaşar Hacısalihoğlu, “Ekrem İmamoğlu’nun Kemal Kılıçdaroğlu ile arasındaki adaylık ayrışması, parti içerisindeki çekişmeyi de ortaya koyuyor. Muhalefet bloğunun bir başka önemli sorunu da bu olmuş durumda. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adaylıktaki ısrarcı tavrı onu bir adım önce çıkardı ve CHP içindeki bu çekişmeye de eklenmiş oldu” şeklinde konuştu.

Küresel aktörler desteğe hazır

Millet İttifakı’nda detaylanmış, sentezlenmiş, herkesin katkı sunduğu bir fikir birliği olmadığını kaydeden Hacısalihoğlu, “Erdoğan’dan kurtulalım da gerisini düşünürüz yaklaşımıyla hareket ediyorlar. Bu zemin bu noktada bir iradeye ihtiyaç duyduğunda burada pozisyon almaya hazır küresel aktörler var ve bunun başında ABD Başkanı geliyor. Biden, adaylığı sürecinde ‘Erdoğan’ı seçimle yenebilmek için muhalefet liderlerini desteklemeliyiz’ demişti. Bu açıklamaya tepki vermesi gereken muhalefet Türkiye’nin önünü kesmeye çalışan ABD’ye hiçbir tepki vermediği gibi Biden’ı ilk kutlayanlar arasında yer aldı.”

Türkiye’nin yükselişini engellemek için

İngiltere büyükelçisiyle görüşen CHP’li isimlerle ABD büyükelçisiyle bir ayda birden fazla görüşen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yaklaşımının aynı noktada olduğunu vurgulayan Hacısalihoğlu, “Küresel güçler Türkiye’nin ilerleyişini, yükselişini ve tam bağımsızlık davasındaki direncini köreltmeye çalışan hangi aktörler varsa Türkiye’nin iç politikasında zemin tutmaya ve birtakım denklemlerin içinde birleştirici bir irade koymaya hazırlar. Bu aktörlerin yabancı temsilcilerle temaslarının bu noktada olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan