İmam Hatip liselerine rağbet büyük
Bir süredir gayrımilli medyada İmam Hatip Liselerinin (İHL) kontenjanlarının boş kaldığı yönünde kara propaganda haberleri yapılsa da, açıklanan başarı listeleri tam tersini söylüyor. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Halit Bekiroğlu, İHL'lerdeki öğrencilerin hem nicelik hem de nitelik olarak daha da arttığını söyledi. Batılılaşmayı yanlış anlayan kesimlerin Türkiye'de sürekli İHL'leri hedef aldığına dikkat çeken Bekiroğlu, "İmam hatiplileri siyasi bir konu değil, eğitim modeli olarak değerlendirelim. Tüm liseliler içindeki İHL oranı yüzde 50 gibi bir algı oluşturuluyor. Ya da 'İmam hatipler boş kaldı, çöktü' deniyor. Oysaki bu 28 Şubat sürecinde yüzde 10'du, geçen yıl 13'tü. bu yılki tercihlerle birlikte yüzde 16 olacağını sanıyoruz. İHL, hem Türkiye hem İslam dünyası için stratejik bir proje. Çünkü sadece dini eğitim değil, pozitif bilimlerde öğretiliyor. Hem lise hem üniversiteye giriş sınavlarında Türkiye birincilerini daha fazla göreceğiz" dedi.
BAŞARILI ÖĞRENCİLERİN TERCİHİ
Başarılı öğrencilerin tercihi olan Kartal İmam Hatip Lisesi Müdürü Mithat Tekçam, kontenjanının artmasına rağmen okulun yüzde 1'lik başarı dilimde olan öğrencilerce tercih edilmesine dikkat çekti. Tekçam, şunları söyledi: "180 öğrencimiz arasında 500 tam puanlı öğrencilerimiz de var. Okul taban puanı 419.46. Bu yüzde 1.2-1.3'lik dilime denk geliyor. Türkiye'nin 42 ilinden, İstanbul'un 19 ilçesinden öğrencimiz var. İlk 10'da İstanbul'dan öğrenci yok. Yaşadıkları şehirde ya da Türkiye'de istediği her okula gidecek puanları varken, Kartal İmam Hatip'i tercih ettiler ve kontenjanımız tamamen doldu. Nakille gidenin yerine de daha yüksek puanlılar geldiği için taban puanımız 419'a çıktı. Burası Fen-Sosyal proje okulu. Öğrencilerimiz TÜBİTAK'tan ERASMUS'a ulusal ve uluslararası projelerde birinciliklere imza atıyor"
Dünyaya model
ARGETUS Araştırma Danışmanı Erol Erdoğan ise İHL'lerin başarılarına dikkat çekti. Erdoğan, şunları söyledi: "İmam Hatipleri tercih eden gençler ve aileler her yıl artıyor. Okulların sınav, eğitim, sanat, sosyal alanlardaki başarıları da artarak sürüyor. Son dönemlerde açılan proje esaslı İmam Hatipler, bu okulların başarısını daha da arttıracak. İmam Hatipler, kendilerinden ve modellerinden kaynaklanan eksikleri biliyorlar. Bu farkındalık önemli ve kıymetli. Türkiye, İmam Hatip Okullarını özgün bir model olarak dünyaya tanıtmalıdır. Elimizdeki özgün modelin farkında olmalıyız."
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.