Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2834.21
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İllah vatan, illa vatan

İllah vatan, illa vatan
19 Nisan 2013 00:00:00

Bir çocuk düşünün ki en çok istediği "huzur" , hayal edebildiği en büyük hediye "vatan" olsun. Bir yerde savaş varsa, önce çocukların yüreğine ateş düşüyor. Yaklaşık iki yıldır Suriye'de devam eden iç savaştan aileleriyle Türkiye'ye sığınan 14 yaşındaki Esra Sellum ve Mustafa Musullu da yaşanan şiddetin etkisini ruhlarında taşıyor. Esra Sellum, yaklaşık iki ay önce İdlib uçaklarla bombalanınca, annesi ve 7 kardeşiyle kaçarak Türkiye'ye sığınmış. Esed güçlerinin elinde tutulan babasından bir aydır haber alamayan Sellum'un ablası ve amcası ise Suriye'den ayrılamamış. Halen Şanlıurfa'daki Harran Konteyner Kent'te yaşayan Sellum'un en büyük dileği vatanında huzur içinde hayatını devam ettirmek. Sellum, şair ruhlu bir çocuk. Eline kağıt kalem aldı mı Sellum, vatan hasretini, baba özlemini, evinden ayrı kalmanın acısını, kalbinin yarasını, canını yakanı bir nefeste şiirleştiriyor.

Beşşar, Suriye çocuklarının ruhunu bitirdi

35. Çocuk Şenliği kapsamında Ankara'ya gelen Sellum'un, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaretinin ardından otobüste kaleme aldığı vatan hasretiyle ilgili şiirinin dizeleri şöyle:

"Dilerim sana dönmeyi ey dünyanın sultanı / Toprağını kucaklayıp hüzünleri unutmayı / Hiç istemiyorum zulmün altında yaşamayı / Beşşar, Suriye çocuklarının ruhunu bitirdi, umutlarını çaldı / Çiçekli vatanımıza kötülüğü saldı / İslamı bitirdi, kanlarımızı içti, haklarımızı yedi / Bizler şimdi konuşmak istiyoruz / Bunca kötülükten sonra"Sellum, Türkiye'den tek beklentisi için "Burada huzur içinde yaşamak yeter. Biz bombalanırken kaçtık, burası Suriye'ye göre çok iyi. En önemlisi ise huzurlu ve korkudan uzak bir yer olması" dedi.