Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İlkesel bir duruş ortaya koyduk

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, 'Biz İslam dünyasında olup bitenler konusunda çıkar esaslı değil, ilkesel bir duruş ortaya koyduk' dedi.
İlkesel bir duruş ortaya koyduk
21 Temmuz 2013 00:00:00
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, 'Biz İslam dünyasında olup bitenler konusunda çıkar esaslı değil, ilkesel bir duruş ortaya koyduk' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yaptığı konuşmada, İslam ülkelerinin kendi aralarında dayanışmalarına, her alanda işbirliklerini güçlendirerek daha iyi noktalara taşımalarına büyük önem verdiklerini belirterek, İslam dünyasını ve bütün ülkeleri tehdit eden problemlerin bulunduğuna dikkati çekti. "İslam ülkeleri arasında, Müslümanları karşı karşı getirecek her tür oyuna karşı da hepimizin uyanık olması lazımdır" ifadesini kullanan Bozdağ, şöyle devam etti:"Bütün kitaplar, yorumlar, fikirler, biz inanırız ki tek kitabı, Kur'an'ı anlamak için tek insanı peygamber efendimizi anlamak içindir. Bütün mezhepler, tarikatlar, ilimler, kişiler, fikirlerin hepsi de Kur'an'ı ve peygamber efendimizi daha iyi anlamak için birer ışıktır, birer rehberdir. Onun için bütün İslam ülkeleri, İslam dünyasını karşı karşıya getirmek için yapılan uğraşların başında gelen mezhepçilik ve başka tür ayrımcılıklar karşısında da uyanık olmalı ve bu konuda ortak politikalar geliştirme konusunda birlikte hareket etme konusunda düne göre daha fazla emek ve çaba sarfetmelidir." Bekir Bozdağ, "Biz gerek Suriye konusunda, gerek Mısır'da yaşananlar konusunda, gerek Somali'deki dram konusunda, gerek Myanmar'da olup bitenler konusunda, gerekse de başkaca İslam dünyasında olup bitenler konusunda çıkar esaslı değil, ilkesel bir duruş ortaya koyduk. Bundan sonra da bu ilkesel duruşumuzu sürdürmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Baraj çalışması yok

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bozdağ, "Seçim barajının düşürülmesi konusunda hükümetin bir çalışması olup olmadığı" sorusu üzerine, "Şu anda bir çalışma yok. Gazeteler yazıyor, biz de oradan takip ediyoruz. Yani bizim yaptığımız bir çalışma yok bu konuda" dedi.Bozdağ, "Sayın Başbakan 'tencere, tava çalanlar suç işliyor' dedi. Sizce bu eylem suç mudur, değil midir?" şeklindeki soruya ise "Kanunlarda bunların karşılıkları var. O karşılıklara göre tabii şikayet halinde işlem yapılabilir" diye yanıt verdi.

Müminler kardeştir

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ise müminler arasındaki ilişkinin kardeşlik ilişkisi olduğunu, kardeşler arasındaki ilişkilerin de hiçbir zaman role, gösterişe ve protokole dayanmadığını belirterek, "Diplomasi ve siyaset, üçüncü şahıslar için vardır. Bugün bizler kardeşlik ahlakına ve hukukuna göre ilişkilerimizi geliştirmek durumundayız" diye konuştu.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme