Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İlk adım bayramdan önce

Başbakan Yardımcısı Atalay, 'Kamuda kılık kıyafet, öğrenci andı ve Mor Gabriel Manastırı ile ilgili düzenlemeler bayramdan önce gerçekleşecek' dedi.
İlk adım bayramdan önce
08 Ekim 2013 00:00:00
Başbakan Yardımcısı Atalay, 'Kamuda kılık kıyafet, öğrenci andı ve Mor Gabriel Manastırı ile ilgili düzenlemeler bayramdan önce gerçekleşecek' dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Demokratikleşme Paketi içinde yer alan düzenlemelerden kamuda kılık kıyafet, öğrenci andının kaldırılması ve Mor Gabriel Manastırı ile ilgili düzenlemelerin bayramdan önce gerçekleşeceğini bildirdi. Habertürk canlı yayınında soruları yanıtlayan Beşir Atalay, askerliğin kısaltılmasıyla ilgli düzenlemenin sorulması üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açıkladıktan sonra bunun kesinlikle gerçekleşeceğini söyledi. Ancak şu anda Bakanlar Kurulu önüne gelmiş bir kararname bulunmadığını ifade eden Atalay, Milli Savunma Bakanlığının prosedürü yürütüp, zamanlamayı açıklayacağını bildirdi. Atalay, "Askerliğin kısaltılmasıyla ilgili kararname henüz Başbakanlığa gelmedi ve imzaya açılmadı" dedi.

Beşir Atalay, "Kamuda kılık kıyafet, öğrenci andı ve Mor Gabriel Manastırı ile ilgili düzenlemeler bayramdan önce gerçekleşecek. Kılık, kıyafet bakanlarımızın imzasına açıldı, tamamlanmak üzere. Mor Gabriel ile ilgili bugün Vakıflar Meclisi'nin toplantısı var. Öğrenci andıyla ilgili olan ise Milli Eğitim Bakanlığımızın tasarrufu. Bunların üçü, bayramdan önce, yani bu hafta içinde tamamlanacak. 1-2 gün içinde Resmi Gazetede yayımlanabilir" diye konuştu. Atalay, Roman vatandaşlarla ilgili enstitü kurulmasına ilişkin düzenlemenin ise 1-2 haftayı bulabileceğini aktardı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme