İlahiyat mezunları Danıştay'a kızgın
Ezgi ÇelikAnkara
DANIŞTAY'ın 4 Kasım'da aldığı kararla İlahiyat Fakültesi mezunlarının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atanmalarının önü kesildi. Bu karar İlahiyat Fakülteleri camiasını derinden yaraladı. Danıştay, ilahiyat fakültesi mezunlarının din kültürü öğretmeni olarak atanması sırasında ikinci öncelikli olarak başvurmaları gerektiğine karar verdi.
Karar bir haksızlık
Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Danıştay kararının kamuoyunda büyük tepkiye yol açtığını dile getirdi. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği atamasında ilahiyat fakültelerinin ikinci plana atılmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Altıntaş, kararın haksızlığa ve adaletsizliğe neden olduğunu ifade etti. Formasyon alan bir ilahiyat fakültesi mezunu ile din kültürü ve ahlak bilgisi mezunu arasında bir fark olmadığının altını çizen Altıntaş, şöyle konuştu: "Geçmişte ilahiyat fakültesi öğrencilerine öğrenimleri sırasında öğretmenlik için formasyon alma hakkı tanınmıştı. İlahiyatlar formasyon eğitimi verilen fakültelerdir. İlahiyatçıların, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının teşkilatlarında çalışmasının önüne bir engel koyulmamalıdır. İlahiyat mezunlarının mesleki alandaki bilgilerinin yeterli olması ve formasyon derslerini almaları bu kararın haksızlığa sebep olacağını göstermektedir. Bu durumun en kısa zamanda düzeltilmesi gerekiyor."
Haklar eşit olmalı
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Nurullah Altaş, ise konuya ilişkin şöyle konuştu: "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi(DKAB) mezunlarımız ile formasyon alan İlahiyatçılar eşit haklara sahip olmalıdır. Bu iki bölümü iki ayrı kaynak gibi görmek yanlıştır. İki bölüm öğrencilerini iyi veya kötü diye ayıran her ikisinin de girdiği ortak sınavlardır. İlahiyat mezunları da DKAB mezunları da aynı camianın parçasıdır, eşittirler. DKAB öğretmen atamalarında verilen tüm öncelikler bir an önce kaldırılmalıdır. DKAB bölümlerinin ve İlahiyat mezunlarının aynı kaynak olarak değerlendirilmesi gerekir, hiç birisi adaletsizliği hak etmez" dedi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.