İkiyüzlü CHP yargı dokunulmazlığı istiyor
Neşat GÜNDOĞDU/ANKARA
Latife Hanım'a ait olduğu iddia edilen bir mektubun yayınlanmasından sonra hakkında "Atatürk'e hakaret"ten dava açılan Derin Tarih dergisi Genel Yayın Yönetmeni tarihçi-yazar Mustafa Armağan, hakkında verilen yargı kararı sonrası Milat'a özel açıklamalarda bulundu. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı sarf ettiği haddi aşan sözlere dikkat çeken Armağan, "İlk Cumhurbaşkanı da, son Cumhurbaşkanı da milleti temsil eder. 6-7 Ekimde halkı sokağa çağırıp kaosa davetiye çıkaran Demirtaş'ı ekranlara çıkartıp, saz çaldırıp halka sevdirmeye çalışanlar, bizim 91 yıllık mektubu yayınlama hürriyetimizin olmaması istiyorlar" şeklinde konuştu.
CHP toplumun vicdanını yaraladı
Kendisinin tarih araştırmacısı olduğunu söyleyen Armağan, konuyu savcılar ve hakimlerle değil tarihçilerle tartışmak istediğini belirterek, "Hakarette bulunmadığım halde ceza almam beni çok şaşırttı. Üst yargı mutlaka beni aklayacaktır. Ama Cumhurbaşkanına hakaret eden CHP Sözcüsü Tezcan neden ceza almıyor? Zira CHP Sözcüsü Tezcan'ın hakaretlerine fikir özgürlüğü deyip bizim mektup yayınlamamızın en ağır şekilde cezalandırılması için mücadele verilmesi tam bir ikiyüzlülüktür. Hele CHP liderinin bu suçu teşvik edercesine desteklemesi, toplum vicdanını ağır bir şekilde yaralamıştır. CHP'nin milleti temsil eden Cumhurbaşkanlığı makamına saygısı, kendi istedikleri kişi makamdayken mi oluyor?" ifadelerini kullandı.
Latife Hanım cezalandırıldı
Bun şekilde kendisinin değil Latife Hanım'ın cezalandırılmış olduğunu aktaran Tarihçi Mustafa Armağan, yayınladığı mektup hakkında herhangi bir yorum yapmadığını ve hakarette bulunmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı, "Bu mektubu Türkçeye çevirtip dergiye ben ekledim. Dolayısıyla bunun Atatürk'ün eşi Latife Hanım'ın yargılandığı bir dava olduğunu herkesin bilmesi lazım. Şunu herkesin bilmesi gerekiyor ki bir belgeyi olduğu gibi yayınlamak, tercüme ederek okuyuculara sunmak suçsa o zaman üniversitelerin tarih bölümlerini kapatalım gitsin" bilgisini verdi.
Boşanmanın öfkesinden olabilir
'Tarih belge demektir ve belge yayımlamak suç değildir. Bende noktasına, virgülüne dokunmadan Latife Hanım'ın mektubunu yayımladım' ifadelerini kullanan tarihçi Armağan, "Biz Latife Hanım'ın Boston Sunday Advertiser gazetesinde 21 Şubat 1926'da yayınlanan mektubunu Türkçeye tercüme ettik. Yanına aslı olan İngilizcesini de koyduk. Latife Hanım boşanmanın öfkesiyle böyle bir mektup yazmış olabilir. İçeriğine bizde yüzde yüz katılıyor değiliz ama bunu tarihçiler tartışsın. Ben belgeyi savcılarla değil, tarihçilerle tartışmak istiyorum" şeklinde konuştu
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.