İkinci testi istiyorlar
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de koronavirüs hastalarının iyileşmesi ve hastalık belirtilerinin sona ermesi için 14 günlük bir süre öngörülüyor.
Bu nedenle koronavirüs hastalarından kendilerini iki haftalık sürede karantina altına almaları ve çevresi ile hiçbir temas kurmamaları isteniyor.
Türkiye'de bazı işverenler 14 günlük karantina süresi sona ermesine rağmen bazı çalışanlarından yeni koronavirüs testi yaptırmasını talep ediyor.
Konuyla ilgili yenisafak.com'a değerlendirmelerde bulunan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Halk Sağlığı ve Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Topuzoğlu, işverenlerin bu talebinin salgınla mücadeleye zarar verdiğini söyledi.
YENİ VAKALARI SAPTAMAK DAHA STRATEJİK
Türkiye'nin bütün enerjisini yeni vakaların ortaya çıkması için ayırması gerektiğini vurgulayan Topuzoplu, "İşverenler bu şekilde test talep ettiğinde hem hastanenin yükü artıyor hem de yararsız bir test eklenmiş oluyor. Bu süreçte yeni vakaları saptamak daha stratejik ve etkili bir müdahaledir." değerlendirmesinde bulundu.
İŞ YERİNDE SOSYAL MESAFE KORUNACAK
Koronavirüs hastasının iyileşmesi ve bulaş özelliğini kaybetmesi için 14 günlük sürenin yeterli olduğunu belirten Topuzoğlu, "İş yerine giden çalışan zaten izolasyon önlemlerini alarak ve sosyal mesafeyi koruyarak işine devam edecektir" dedi.
YENİ OLGULARA ODAKLANMALIYIZ
İkinci ve üçüncü test taleplerinin salgının sona erme döneminde olabileceğini söyleyen Topuzoğlu, "Bugünkü testler yeni olguları bulmak için kullanılmalı. Her hafta biçim ve stratejinin değiştiği, virüsün bizden önde gittiği ama bizim daha öne geçmemiz gereken bir salgın kontrolü mücadelesi içindeyiz. Farklı stratejileri kullanmamız gerekir. Hızla olgu sayısı artan ülkeler arasında Türkiye. Bunu durdurmaya yönelik etkili yöntemlere odaklanmalıyız, bunu konuşmamız gerekir" ifadelerini kullandı.
yenişafak
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.