Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2430.73
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İki Cihanda Rahmet

OSMAN Nuri Topbaş hocaefendinin, YÜZAKI Yayıncılık'tan çıkan, "Kur'an ve Sünnet / İki Cihanda Rahmet" isimli kitabı, biz müslümanlara, doğru yolun sırlarını anlatıyor.
İki Cihanda Rahmet
19 Nisan 2021 21:21:25
OSMAN Nuri Topbaş hocaefendinin, YÜZAKI Yayıncılık'tan çıkan, "Kur'an ve Sünnet / İki Cihanda Rahmet" isimli kitabı, biz müslümanlara, doğru yolun sırlarını anlatıyor.

Kitap ve Sünnet, her ikisi birlikte bir bütün olarak insanlığın iki cihanda rahmete nail olması için bizlere verilen yegâne bir reçetedir. Önemli olan bu reçeteyi, aslına uygun bir şekilde tatbik edebilmektir.

Kitap, hem içindekiler hem de baskı kalitesi bakımından son derece itina ile hazırlanmış.

Her satırında ayrı bir inci yumağı var...

Her sayfasında, ebediyette bizi huzura ulaştıracak zarâfetler, incelikler ve letâfetler var.

Allah'ın yarattığı kulu, yerden alıp gökte ay gibi parlatan hakikaketleri okudukça, ruhunuzda ve iç dünyanızda bir aydınlanma, bir huzura kavuşma hissediyorsunuz.

Emeği geçen başta Osman Nuri Topbaş hocaefendi olmak üzere tüm kardeşlerimizden ve büyüklerimizden Rabbim razı olsun.

Size bu güzel eserden bazı alıntılar yapmak istiyorum ki, siz de bu güzelliklerden istifade edesiniz. Ama en güzeli tabii ki, bu kitaptan edinmek ve kaynağından nasiplenmek.

.... "Nasılsa olsa Rabbimiz, Gafurdur, Rahimdir" diyerek gaflet içinde yaşamak bir müslümana hiç yakışmaz. Bunu söyleyenler, asla bizim iyiliğimizi istemeyenlerdir. Şeytan'ın, Allah'ın affına güvenerek sizi kandırmasına izin vermeyin.

unnamed_f9d520f1155d8e2494ad4ca622e4c23d.jpg

Virüs ne menem şeydir?

... "Etrafımızda ve içimizde onca virüs ve bakterinin varlığına rağmen, Cenabı Hak bizlere sıhhat lütfediyor. Bunca lütuf ve ihsanı, tesadüflerin neticesi olarak görmek, ne büyük bir hamakât ve ne büyük bir kalp körlüğüdür."

Önce Allah, sonra Yallah!

... "Bir uçak yolculuğu esnasında türbülans olduğunda herkes Allah'a sığınır, tevbeler eder ve yalvarıp yakarmaya başlar. Fakat uçak yere inince, gâfil insan o andaki ilticasını unutur. Makbul olan istikameti devam ettirmektir."

Gazap'tan nasıl kurtuluruz?

... "İstikbalimizin gâzâbı ilahîden muhafaza olup rahmet tecellileriyle şereflenmesi, bizim ve nesillerimizin Kur'an'a göstereceği hürmet, tâzim ve hizmete bağlıdır."

Gerçek İstikbal nedir?

... "Anne babalar evlatlarının istikbâlinin endişesini duyarlar. Onlara iyi bir tahsil vermek isterler. Fakat gerçek istikbâlin, ahiret istikbâli olduğunu unutmamak icâb eder."

Nice güzel konular

Kitapta o kadar güzel konulara değinilmiş ki, hepsini burada arz etmem mümkün değil.. Kardeşlik, maneviyat, zamanımızın fitneleri, gâzâbın sebepleri, Allah'a ilticâ, tevbe ve kurtuluş üzerine onlarca güzel hikmetli tavsiyeleri okudukça, müslümanca yaşamanın bizlere ne kadar gerekli olduğunun farkına varıyoruz.

Bu güzel eserin, tüm müslüman kardeşlerimize, İslâmi hayatı yaşama yolunda büyük faideler sağlayacağına eminim... Okuyunuz ve okutunuz...