Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.18
Gram Altın
2923.47
BIST 100
9913.15
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İHH'dan Burseya Dağı'ndaki Suriyelilere yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye'de kış çalışmaları kapsamında kömür ve gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdi.
İHH'dan Burseya Dağı'ndaki Suriyelilere yardım
31 Ocak 2018 11:22:00
İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye'de kış çalışmaları kapsamında kömür ve gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdi.

İHH'nın başlattığı "Dışarıda üşüyen milyonlar var" projesiyle devam eden kış çalışmaları kapsamında "Zeytin Dalı Harekatı" ile özgürleştirilen Burseya dağında eteklerindeki Yazıbağ köyü ve Azez'de bulunan 230 aileye kömür, 150 aileye ise gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirildi.

Konu ile alakalı konuşan Kilis İHH Basın sorumlusu Ali İmran Durman, " Zeytin Dalı Harekatı ile temizlenen Burseya Dağı eteklerinde bulunan Yazıbağı köyünde zor koşullarda yaşayan Arap, Türkmen ve Kürt halkına yardım ulaştırdık" dedi.

Burseya Dağı alınmadan önce de bu bölgeye zor şartlar altında yardım ulaştırdıklarını belirten Durman; "Yapılan harekattan sonra Burseya Dağı'nın çevresindeki köylere daha rahat bir şekilde yardım ulaştırmaya başladık. Fırat Kalkanı Bölgesi'nde olduğu gibi burada da huzurun geldiği bölgelerde yardıma muhtaç herkese ulaşmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Afrin'den gelebilecek olası bir göçe hazırlıklı olduklarını ifade eden Durman, "Fırat Kalkanı bölgesine gelebilecek siviller için çadır, battaniye, gıda kolisi ve temel ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlıklarımızı tamamladık" diye konuştu.