Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2421.59
BIST 100
9710.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İHA ve SİHA'ları satın alabilmek için ülkeler sıraya giriyor

Bakan Varank, Türkiye'nin, savunma sanayisi alanında önemli bir ivme yakaladığını belirterek, "İHA ve SİHA'larımızı satın alabilmek için ülkeler sıraya girmiş durumda" açıklamasını yaptı.
İHA ve SİHA'ları satın alabilmek için ülkeler sıraya giriyor
02 Şubat 2023 14:16:21
Bakan Varank, Türkiye'nin, savunma sanayisi alanında önemli bir ivme yakaladığını belirterek, "İHA ve SİHA'larımızı satın alabilmek için ülkeler sıraya girmiş durumda" açıklamasını yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Diplomat Akademi Kampı'nı ziyaret etti.

Kampa katılan öğrencilerle bir araya gelen Varank, Bakanlığının faaliyetleri hakkında öğrencilere bilgi verdi, güncel konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Milli Uzay Programı, ihracat gibi konularda başarılı olduğunu vurgulayan Varank, ayrıca İHA ve SİHA üretimleri sayesinde Türkiye'nin, savunma sanayi alanında önemli bir ivme yakaladığına dikkati çekti.

'İHA'larda Bir Numaralı Ülkeyiz!'

İHA ve SİHA'ları satın alabilmek için ülkelerin sıraya girdiği belirten Varank, şunları kaydetti:

"Her gelen uluslararası heyet, 'Bizi BAYKAR'ın fabrikasına götürün' diyor. Neden? Biz sahada oyun değiştirici bir teknolojiyi Türkiye olarak geliştirdik. Bunu üretiyoruz, bunun etkilerini de her alanda görebiliyoruz. Ülkeler, İHA alanıyla ilgilenmezken biz, Türkiye olarak İHA alanına yatırım yapmaya başladık. Yani doğru zamanda doğru teknolojiye yatırım yapmaya başladık. Eğer doğru zamanda doğru teknolojiye yatırım yaparsanız emin olun başarısız olma şansınız yok. Biz doğru zamanda İHA teknolojisine yatırım yaptığımız için dünyada İHA'larda bir numaralı ülke konumuna geldik. Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla Türkiye'yi büyük bir değişim ve dönüşümle bölgesinde önemli bir güç haline getirmek istiyoruz. Türkiye'nin Otomobili'nin elektrikli bir araç olacağını ilan ettiğimizde bize gülenler oldu. Dediler ki, 'Önce siz içten yanmalı motorlu bir otomobil yapın. Daha bunlar için erken.' Bugün geldiğimiz noktada bütün dünya elektrikli otomobillerde 'Eyvah geç kaldık' diyor. İşte biz her alanda doğru zamanda doğru teknolojiye yatırım yapmak için gayret ediyoruz. İHA'lar, uzay, biyoteknoloji bunların tamamında uyguladığımız projeler var."

Varank, çalışmalar sonucunda çok daha başarılı bir Türkiye'nin, Türkiye Yüzyılı'nın gelecek dönemde hep beraber görüleceğini vurgulayarak, bunun gençler sayesinde başarılacağını belirtti.