İDDEF, Ramazan ayında Türkiye ve Dünyada İyiliğe Dokundu
İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) ‘İyiliğe Dokun’ sloganıyla gerçekleştirdiği 2020 Ramazan yardım faaliyetleri çerçevesinde yüzbinlerce gerçek ihtiyaç sahibi ailenin yüreğine iyilikle dokundu. İDDEF, hayırseverlerin kumanya paketlerini, zekat, fitre, fidye, iftar ve bayramlık kıyafet bağışlarını Türkiye ile Afrika, Asya, Orta Doğu ve Balkanlar'daki 33 ülke 106 bölgede eğitim gören ilim talebeleri ve ihtiyaç sahiplerine teslim etti.
280 Bin Kişiye İftar Verildi
İDDEF’ten yapılan açıklamada, “Bu yılki Ramazan çalışmaları ‘İyiliğe Dokun’ sloganı ve hayırseverlerin emanetleri yoksul kimselere teslim edilerek tamamlandı. Ramazan’ın bereketi dünyanın dört bir yanındaki muhtaç kimseler ile medreselerde hafızlık ve Şer-i İlimler okuyan talebelere ulaştırıldı. Ramazan ayında Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında yeniden planladığımız çalışmalarla ülkemize ve yılın tüm günleri sahada olan yerel görevlilerimizle hayırseverlerin zekat, fitre ve kumanya yardımları mazlum ve mağdur ülkelerdeki kardeşlerimize ulaştırarak ümmet coğrafyasına iyilik taşındı. Bu kapsamda Türkiye’de Koronavirüs nedeniyle mağdur olan ihtiyaç sahibi 10 bin aileye kumanya, hijyen paketi ve alışveriş kartı yardımları ulaştırıldı. 33 ülke 106 bölgede 24 bin aileye kumanya, 280 bin kişiye iftar verildi, 36 bin kişiye ise hayırseverlerin zekat, fitre ve fidye bağışları teslim edildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da medreselerde eğitim alan talebelere, yetim ve muhtaç çocuklara bayramlık kıyafet hediye edilerek bayramın mutluluğu yaşatıldı” denildi.
Acil Kriz Bölgelerine Ağırlık Verildi
Suriye, Yemen ve Gazze gibi iç savaş ve yoksullukla mücadele edilen ülkelerde Ramazan ayı çalışmalarına ağırlık verildiği belirtilen açıklamada, “Acil kriz bölgelerinde yıl boyu devam eden yardımlar bu Ramazan da sürdürüldü ve 90 bin kişiye sıcak iftar yemeği ve kumanya yardımı dağıtıldı. Suriye İdlib’de çadır kentlerde ve inşa ettiğimiz briket evlerde Ramazan’ı geçiren mazlum ailelere sıcak yemek ikram edilirken, İç savaşla birlikte açlık ve hastalığın büyük bir krize dönüştüğü Yemen’de yıl boyu devam eden yardımlar Ramazan ayında da sürdürüldü. Engelli, mülteci ve yetim 4000 aileye kumanya yardımı yapıldı ve iftarlık yemek ikram edildi. Abluka altındaki Gazze’de ise mazlum aileler unutulmadı; zekat ve fitreler teslim edildi. Ramazan çalışmaları Suriye, Yemen ve Gazze gibi bölgelerde büyük zorluk içinde yaşam mücadelesi veren mazlum kardeşlerimize büyük sevinç yaşattı. Batı Afrika ülkesi Gine’de ise 4000 aileye kumanya dağıtılırken, Koronavirüs nedeniyle toplu iftarlar sadece Bangladeş, Burkina Faso, Mali, Kamerun’da yapıldı. Diğer ülkelerde mazlum, mülteci ve muhtaç ailelere iftarlık sıcak yemek ikram edildi” ifadeleri kullanıldı.
159 Su Kuyusu Açıldı, 6 Kalıcı Eserin Temelleri Atıldı
Suyun dünyanın her yerinde hayati rol oynadığı vurgulanan açıklamada, “Koronavirüs salgınıyla mücadele ettiğimiz bu günlerde hem kişisel temizlik hem de içme suyu olarak suyun önemine bir kez daha şahit oluyoruz. Bu kapsamda yıl boyu olduğu gibi Ramazan’da da susuzluk yaşayan ve kirli suları içmek zorunda kalan kimseler için “Damlaya Damlaya Umut Olur” kampanyası kapsamında Afrika ve Asya ülkelerinde 159 su kuyusu açıldı. Nihai amacımız eğitim olarak hayırseverlerin desteğiyle Fildişi, Bangladeş, Burkina Faso ve Kenya’da 4 Mescid ve 2 Medresenin temelleri atılarak inşasına başlandı. Yıl boyunca İslami eğitim ve insani yardım faaliyetleriyle birlikte mescit, medrese, su kuyuları, acil yardım ve kurban gibi hizmet alanlarında projelerimizi sürdüreceğiz. Koronavirüs nedeniyle dokunmamamız gereken birçok şey varken hayırseverler Ramazan ayında gönülden iyiliğe dokundu. İhtiyaç sahiplerini sevindiren bağışçılarımıza teşekkür ederiz” denildi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.