İçişleri eski Bakanı İsmet Sezgin yoğun bakımda
Bir süredir tedavi gören İçişleri eski Bakanı İsmet Sezgin'in yoğun bakıma alındığı öğrenildi.Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat, bugünkü yazısında ünlü siyasetçi İsmet Sezgin'in yoğun bakım altına olduğunu açıkladı. Donat, Sezgin'in hastaneden fotoğrafını yayımlayarak son durumu hakkında bilgi verdi.Sağlık Bakanlığı'na devredilen GATA'da tedavi gördüğü bildirilen Sezgin'in tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
2002'de veda etmişti
1999 seçimlerinden sonra Hüsamettin Cindoruk'un istifasının ardından DTP Genel Başkanlığına seçilen İsmet Sezgin, 18 Mayıs 2002'de genel başkanlıktan ayrılarak aktif siyaset hayatına son vermişti.
DURUMU CİDDİDonat geçen Cumartesi günü saat 16.00'da Ankara, Keçiören'de eski Bakanlar Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu'nun aralarında olduğu bir grup sohbetinde İsmet Sezgin'in haberini aldığını ve durumunun ciddi olduğunu söyledi.
Cumartesi saat 16.00... Dostlar Meclisi... Yemekli... Keçiören'de buluştuk... MYA' da... Mustafa Yavuz Aydın'ın lokantasında. "Arabaşı çorbası" içtik. "Araplar'la" ilgisi yok... Yozgat, Konya, Nevşehir, Aksaray, Karaman, Niğde yöresine özgü bir damak tadı. Saat 19.00'da Fenerbahçe-Beşiktaş maçı var... Maç saatine kadar "Yemek bahane, sohbet şahane."
İSMET SEZGİN İYİ DEĞİL DEDİCemil Çiçek ile "Anayasa'yı... Başkanlığı" konuşurken telefonumuz çaldı. Arayan... Cemil Bey'in de tanıdığı bir arkadaşımızdı: Prof. Dr. Yaşar Bilgin... Kalpçi... Almanya'da... Gieben Üniversitesi'nde hoca. Yaşar Hoca "İsmet Sezgin iyi değil" diye söze başladı: Yoğun bakımda.
CEMİL BEY ÇATALI BIÇAĞI BIRAKIP KALKTIGATA'da. Cemil Çiçek'in kulağına eğildik... "İsmet Abi ağır hastaymış" dedik. Cemil Bey çatalı, kaşığı bıraktı... "Kalk" dedi. Masadan bir grup... Kalktık... Cemil Çiçek... Abdülkadir Aksu... Necati Çetinkaya... Ali Coşkun... Ramazan Aydın... Öner Günyeşil... Zeki Alaca...10 dakika sonra GATA'daydık.
TÜRK SİYASETİNİN İSMET ABİSİİsmet Sezgin (1928, Aydın), Türk siyasetçi. "İsmet Abi" diye anılmış, uzun yıllar Türk siyasetinde değişik görevler üstlenmiş ve aynı zamanda Süleyman Demirel'in çalışma arkadaşı olarak bir kariyer sürmüştür.
27 YAŞINDA BELEDİYE BAŞKANI OLDU1952'de Denizli'de Demokrat Parti (DP) İl İdare Kuruluna seçilerek politikaya atıldı. 1955 yılında henüz 27 yaşında iken Aydın Belediye Başkanı seçildi. Bu görevinden, 27 Mayıs 1960'ta Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülke yönetimine el koymasından sonra tutuklanarak ayrıldı. Tutukluluk süresinin sonunda Aydın'da Adalet Partisi (AP) il teşkilatını kurdu. 1961 yılında yapılan milletvekili seçimlerinde Aydın Milletvekili oldu.
TÜRKİYE'DE İLK KEZ GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI1963'ten 1985'e kadar Türk Belediyeciler Birliğinin Genel Başkanlığını yaptı. 1966-1967 yılları arasında Gençlerbirliği Başkanlığı görevinde bulundu. 1968 yılında AP Genel Başkan Yardımcılığını üstlendi. 3 Kasım 1969'da II. Demirel Hüku00fbmeti bünyesinde Türkiye'de ilk kez faaliyete geçen Gençlik ve Spor Bakanlığına getirildi.
12 EYLÜL DARBESİNDE GÖREVİNİ BIRAKMAK ZORUNDA KALDIBu görevini III. Demirel Hüku00fbmeti'nde de sürdürdü. 12 Mart Muhtırası'nın (1971) ardından kurulan I. Nihat Erim Hüku00fbmeti'nin göreve başlamasıyla bakanlıktan ayrıldı. 12 Kasım 1979 yılında kurulan VI. Demirel Hüku00fbmeti'nde aldığı Maliye Bakanlığı görevini, 12 Eylül 1980'de Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülke yönetimine el koymasıyla bırakmak zorunda kaldı.
TBMM BAŞKANLIĞI YAPTISiyasi yasakların kalkmasından sonra 1987'de Doğru Yol Partisine (DYP) katıldı, 1991 yılında DYP'den yeniden Aydın Milletvekili seçildi. 20 Kasım 1991'de kurulan VII. Demirel Hüku00fbmeti'nde İçişleri Bakanlığı yaptı. 25 Haziran 1993'te, Demirel'in cumhurbaşkanı olması üzerine adaylığını koyduğu DYP Kongresi'nin 2. turunda adaylıktan çekildi. Tansu Çiller'in DYP Kongresi'ni kazanmasıyla bakanlık görevinden istifa etti. 1995'te TBMM Başkanlığına seçildi ve bu görevi seçime kadar sürdürdü.
ECEVİT HÜKÜMETİNE KADAR BAKAN OLARAK GÖREV YAPTITemmuz 1996'da Refahyol Hüku00fbmeti'ne tepki göstererek DYP'den istifa etti.7 Ocak 1997'de Demokrat Türkiye Partisinin (DTP) kurucuları arasında yer aldı. 30 Haziran 1997'de kurulan III. Mesut Yılmaz Hüku00fbmeti'nde DTP'den Millu00ee Savunma Bakanlığı yaptı, 11 Ocak 1999'da kurulan IV. Bülent Ecevit Hüku00fbmeti'ne kadar bakanlık görevine devam etti.
DTP GENEL BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ1999 seçimlerinden sonra Hüsamettin Cindoruk'un istifasının ardından DTP Genel Başkanlığına seçildi. 18 Mayıs 2002'de genel başkanlıktan ayrılarak aktif politikayı bu mevkiden bırakmış nadir politikacılar arasında yer aldı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.