İbn-i Sina bin yıl önce faydalarını yazmış
Kahvaltılarda masalarımızı süsleyen zeytin, sadece lezzetiyle değil aynı zamanda sağlık açısından da birçok avantaj sunar.
Zeytin ağacının meyveleri kadar değerli olan yaprakları da dikkat çeken bir şifa kaynağıdır.
İbn-i Sina gibi tıp alanının öncülerinden biri olan bilim insanları, zeytin yaprağının faydalarını keşfetmiş ve reçetelerine dahil etmiştir.
Zeytin yaprağı özellikle şeker hastalığına iyi gelmesiyle bilinir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde kan şekerini dengelemeye yardımcı olur.
Şeker hastaları için kan şekeri seviyelerini kontrol altında tutmak büyük önem taşırken, zeytin yaprağı tüketimi bu konuda destek sağlar.
Eğer zeytin yaprağı bu şekilde düzenli olarak kullanılırsa diyabet hastalarına fayda sağlayacaktır.
Şeker hastalığına iyi gelecek mucizevi kür!
Zeytin ağacı yapraklarını kurutun ya da kurutulmuş zeytin ağacı yaprakları alın.
Bir avuç içi zeytin yaprağını 2 su bardağı suyla 5 dakika kaynatın. 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin.
40 gün boyunca iki günde bir, tok karnına 2 su bardağı içerseniz şeker hastalığına şifa olur.
Kronik rahatsızlığı olanlar dikkat!
Zeytin yaprağı tüketirken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu ya da kronik hastalık durumunda mutlaka doktora danışılmalıdır.
İbn Sînâ kimdir?
İbn Sînâ (Farsça: ابن سینا) ya da diğer adıyla Ebu Ali Sînâ (Farsça: ابوعلی سینا), Batılıların Avicenna olarak bilinen (y. 980 – Haziran 1037), İslam'ın Altın Çağı döneminin en önemli doktorlarından, astronomlarından, düşünürlerinden, yazarlarından ve bilginlerinden biridir. Fars asıllı olan İbn Sînâ, polimat bir figür ve "polimerik erken tıbbın babası" olarak kabul edilen bir hekimdir.
980 civarında Özbekistan'ın Buhara yakınlarındaki Efşene köyünde doğan İbn Sînâ, 1037 yılında İran'ın Hemedan şehrinde vefat etti. Tıp ve felsefe alanlarına büyük ilgi gösteren İbn Sînâ, 200'den fazla kitap yazmıştır. Batı dünyasında modern Orta Çağ biliminin kurucusu ve hekimlerin öncüsü olarak anılır; "Büyük Üstat" unvanıyla da tanınır. Tıp alanında uzun süre temel referans olarak kabul edilen "El-Kanun fi't-Tıb" (Tıbbın Kanunu) adlı eseri ile tanınmış ve bu eser, Avrupa'daki birçok üniversitede 17. yüzyılın ortalarına kadar tıp eğitiminde temel kaynak olarak kullanılmıştır.
Kuşyar adında bir hekimin öğrencisi olarak tıp eğitimi alan İbn Sînâ, değişik konularda 450 makale yazmıştır. Bu eserlerin 150'si felsefe, 40'ı tıp üzerinedir. En ünlü eserleri, geniş bir yelpazeye yayılan felsefi ve bilimsel konuları içeren "Kitabü'ş-Şifa" (İyileşme Kitabı) ve "El-Kanun fi't-Tıb" (Tıbbın Kanunu) adlı eserleridir. Bu iki eser, Orta Çağ üniversitelerinde ders kitabı olarak okutulmuş, Montpellier ve Louvain üniversitelerinde 1650 yılına kadar kullanılmıştır.
İbn Sînâ, Sâmânî sarayının kâtiplerinden Abdullah bin Sina'nın oğludur. Babasının ölümünün ardından ünlü bilgin Nâtilî ve İsmâil ez-Zâhid gibi isimlerden dersler aldı. Geometri, mantık, fıkıh, dilbilgisi, tıp ve doğa bilimleri gibi birçok alanda çalışmalar yaptı. Farabi'nin "el-İbane" adlı eseri vasıtasıyla Aristoteles'in felsefesini ve metafiziğini öğrendi. Buhara'da bir prensi iyileştirerek saray kütüphanesinden yararlandı. Babasının vefatından sonra Gürgan'da Şirazlı Ebu Muhammed'den destek aldı ve Tıp Kanunu kitabını Gürgan'da yazdı. Çağının tanınmış tüm Antik Yunan filozoflarının ve Anadolu doğacılarının eserlerini inceledi.
Kaynak: Ensonhaber
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.