Dolar (USD)
34.20
Euro (EUR)
37.09
Gram Altın
2980.56
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Husiler ABD savaş gemisine saldırdı

Yemen'deki Husi militanlar, ABD donanmasına ait bir savaş gemisine saldırı düzenledi. Olay yerinde şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtiliyor.
Husiler ABD savaş gemisine saldırdı
02 Ocak 2024 07:12:29
Yemen'deki Husi militanlar, ABD donanmasına ait bir savaş gemisine saldırı düzenledi. Olay yerinde şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtiliyor.

Kızıldeniz'de tansiyon yükseliyor: ABD güçleri ile Yemen'deki İran destekli Husiler arasındaki çatışmalar şiddetleniyor.

İsrail'in Maariv gazetesi, Husilerin Kızıldeniz'de bir Amerikan savaş gemisine yönelik saldırı düzenlediğini bildirdi. Bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtiliyor.

İran Kızıldeniz'e gemi gönderdi

Ayrıca bugün öğle saatlerinde, İran'a ait "Elburz" adlı savaş gemisinin Babu'l Mendeb Boğazı'nı geçerek Kızıldeniz'e girdiği açıklandı. İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı'na göre, gemi, uluslararası sulardaki görevler kapsamında bölgeye ulaştı.

Haberde, İran donanmasının nakliye hatlarını güvence altına almak, korsanlarla mücadele etmek ve diğer görevleri yerine getirmek amacıyla 2009 yılından beri açık sularda faaliyet gösterdiği ifade edildi.

Kızıldeniz'de İran destekli Husiler'in eylemleri, ABD güçlerinin müdahaleleriyle birlikte tırmanışa geçti. Husiler, işgalci İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki olarak başlattıkları saldırılarla dikkat çekiyor. ABD güçleri, Yemen'den atılan füzeleri ve kamikaze dronları etkisiz hale getirdiğini açıklamıştı.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda ise ABD helikopterleri, Kızıldeniz'de İsrail ile bağlantılı bir gemiyi ele geçirmeye çalışan 3 Husi sürat teknesini ateş altına alarak 10 Husiyi vurmuştu.


En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme