Dolar (USD)
32.66
Euro (EUR)
35.41
Gram Altın
2511.33
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hükümetten Muharrem İnce'ye yalanlama!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Muharrem İnce'nin FETÖ elebaşının iade sürecine ilişkin iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Hükümetten Muharrem İnce'ye yalanlama!
19 May 2018 14:11:00
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Muharrem İnce'nin FETÖ elebaşının iade sürecine ilişkin iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine yönelik iddialarına ilişkin, "Sayın İnce, sizi hukukçu vekilleriniz ve güvendiğiniz hukukçularla Adalet Bakanlığına bizzat belgeleri görmeye ve incelemeye davet ediyorum. Umarım, evrakı görüp inceledikten sonra özür dileme erdemini gösterirsiniz." ifadesini kullandı.

Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İnce'nin iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Yalancılığı deşifre edilince Sayın İnce, susar ve 'Yanlış yaptım.', der zannettim." ifadesine yer veren Bozdağ, ancak İnce'nin, daha ileri giderek, "doğru söylediğini, evrakın tercümesinin yapılmadığını ve belge görmek istediğini" söylediğini aktardı.

MUHARREM İNCE NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı adayı İnce, şu ana kadar Türkiye'nin Fetullah Gülen'i usulüne uygun bir şekilde ABD'den istemediği iddiasında bulunmuştu. İnce, Cumhurbaşkanı olduktan sonra yargıyı bağımsız hale getireceğini ifade ederek, "Cumhurbaşkanı olduğunda üç ay içerisinde yargıyı bağımsız hale getireceğim. Üç ay sonra Amerika Birleşik Devletleri'nden FETÖ'yü isteyeceğiz. ABD'ye 'bizde bağımsız bir yargı var artık iade et' diyeceğiz. Dün Amerikalılardan bana haber geldi. Dediler ki 'Muharrem İnce sen böyle diyorsun ama henüz Türkiye Cumhuriyeti Fetullah Gülen'i usulüne uygun bir şekilde bizden iadesini istemedi'. Görüyor musun, bak neler var? Peki sizce neden istemedi? İstemez, konuşur diye korkar. Eski ortaklıklarını da anlatır diye korkar" diye konuşmuştu.