Hrant Dink davasında sıcak gelişme
22 Ekim 2014 11:06:00
Hrant Dink cinayetine ilişkin 9 kamu görevlisi hakkında verilen takipsizlik kararı kaldırıldı. Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da aralarında bulunduğu kamu görevlilerinin yargılanmasının önü açılmış oldu.
Hrant Dink cinayetine ilişkin Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nin 'yargılanabilirler' dediği 9 kamu görevlisi ile ilgili Adalet Bakanlığı'ndan olumlu yanıt geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'kanun yararına bozma' talebini reddeden Bakanlık, yargılamanın önünü açtı.
Hrant Dink cinayeti kapsamında eski İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eski İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve 6 polis hakkında soruşturma açılması talep edilmiş, kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmişti. Bu karar Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kaldırılmıştı. Bunun üzerine 9 kamu görevlisi ile ilgili dosya soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.
Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi kararı sonrası soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 04.06.2014 tarihinde Adalet Bakanlığı'na başvurarak 'İdari yargı birimlerince verilen kesin karar sonrası' başsavcılıklarınca bu suç yönünden soruşturma yapılıp kamu davası açılmasının mümkün olmadığını belirtmiş ve Bakırköy 8.Ağır Ceza Mahkemesi kararı uyarınca bozulması için 'kanun yararına bozma' yoluna başvurulması talebinde bulunmuştu. Adalet Bakanlığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'kanun yararına bozma' talebini yerinde görmeyerek soruşturma yürütülmesi için dosyayı savcılığa geri gönderdi.
Dink ailesinin şikayetiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 2011 yılında dönemin İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve 6 polis hakkında İstanbul Valiliği'ne soruşturma izni verilmesi için başvurmuştu. Ancak İçişleri Bakanlığı'ndan atanan mülkiye müfettişi izin verilmemesi yönünde görüş bildirince valilikte soruşturma için istenilen izin talebini reddetti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, valilik izni reddedince konu ile ilgili takipsizlik kararı verdi. Dink ailesi ise valiliğin takipsizlik kararına itiraz etti. Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi, itirazı değerlendirerek takipsizlik kararının kaldırılmasına hükmetti.
Kaynak: İHA
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.