Hollandalı'nın aldığı Petrol Ofisi'ne izin var mı?
Türkiye ile Hollanda arasında patlak veren diplomatik kriz, Hollanda merkezli enerji devi Vitol'ün el sıkıştığı akaryakıt dağıtım şirketi Petrol Ofisi'nin (PO) satışını gündeme getirdi.
Enerji sektörü, krizin bu satışa engel olacağını düşünmüyor. Satışla ilgili onayların yılın üçüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.
Ancak son gelişmelerin ardından onay sürecinin akıbeti merak konusu. Satışın ardından Rekabet Kurumu ile EPDK'dan bazı onayların alınması gerekiyor. Kaynaklar, Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği'ne göre ortaklık yapısı değişen şirketlerde 'onay' zorunluluğu bulunduğunu belirterek "Kurul, satışa bakacak.Mevzuata göre değerlendirecek ve mevzuat yönünden uygun görülürse 'onay' verecek" dedi.
İLK TEMAS GERÇEKLEŞTİ
Ankara'nın ve sektörün Türkiye ile Hollanda arasında patlak veren diplomatik krizin bu satışa etkisiyle ilgili yaklaşımı, krizin satışa engel olmayabileceği yönünde.
Vitol'ün, merkezi Hollanda'da bulunan çokuluslu bir şirket olduğunu vurgulayan sektör temsilcileri, "1 milyar 368 milyon Euro'luk bir satış söz konusu. Ticari bir konu. Alıcı ve satıcı anlaşmış" dedi.
Kaynaklar, iki ülke arasındaki krizin siyasi çerçevede kalacağını umut ettiklerini belirterek "Her iki ülkede de seçim var. Tırmanan krizin bir süre sonra yerini normalleşmeye bırakacağını beklemek yanlış olmaz" diye konuştu.
OMV'nin, Petrol Ofisi'ni Vitol'e satacağının duyurulmasının ardından Ankara'da ilk temas da bir süre önce gerçekleşti.
Vitol'ün Türkiye Genel Müdürü Cem Başaktar ve ekibi, enerji yönetimiyle görüştü. Başaktar, hedefleri, planları ve satış süreci hakkında bilgi verdi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.