Dolar (USD)
34.15
Euro (EUR)
38.01
Gram Altın
2884.93
BIST 100
9887.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hokey'de 'İlk'lerin adayı

Türkiye Hokey Federasyonu başkan adayı olan Hüseyin Kasım, Türkiye'de hokeyin gelişmesine ilişkin ' Uluslararası organizasyonlar ile Türkiye'nin adını yüceltmek için çalışacağız''dedi.
Hokey'de 'İlk'lerin adayı
01 Mart 2015 20:04:00
Türkiye Hokey Federasyonu başkan adayı olan Hüseyin Kasım, Türkiye'de hokeyin gelişmesine ilişkin ' Uluslararası organizasyonlar ile Türkiye'nin adını yüceltmek için çalışacağız''dedi.

Ezgi ÇelikANKARA

Türkiye'nin ilk hokey takımı olan Keçiören Belediyesine bağlı spor kulübünün başkan yardımcısı ve Türkiye Hokey Federasyonu yönetim kurulu üyesi olan Hüseyin Kasım, Türkiye Hokey Federasyonu başkan adaylığıyla ilgili düşüncelerini anlattı.

Hokey ile Türkiye'ye birçok ilkin yaşatıldığını dile getiren Kasım, "Keçiören Belediyesi Hokey Federasyonu, kuruluşundan itibaren ilklerin takımı olmuştur. Türkiye'nin ilk şampiyonu. Türkiye liginde en fazla şampiyonluğu bulunan kulüp. İlk Avrupa kupalarına Türkiye'den katılan kulüp. En fazla Avrupa kupası kazanan kulüp olmuştur" dedi. Mevcut başkanın milletvekili adayı olması nedeniyle istifa ettiğini ve istişareler sonucunda bu kararın verildiğini belirten Kasım, bayrağı daha ileriye taşımak için destek ve oya ihtiyacının olduğunu söyledi.

"Türkiye'nin adını yüceltmek için çalışacağız"

Başkanlığa seçilmesi halinde hokey dalında Olimpiyatlar için ciddi bir çalışma yapılacağını kaydeden Kasım, " Bu branşın Türkiye'de tanınırlığını daha da artırabilmek adına çalışmalar yürütmeyi düşünüyorum. Hokey ile 100 yıllık geçmişi olan ülkeler var.Biz bu 100 yıllık ülkeleri yenerek şampiyonluklar elde ettik. Türkiye'de bu anlamda faaliyetler olsa da bunların daha da büyütülmesi gerektiği düşüncesindeyim"dedi. Büyük şehirlerde de insanların futbol ve basketbol haricinde hokeye de rağbet göstermesi gerektiğini belirten Kasım, "Çok maaliyetli olmayan bu branşın ileriye götürülmesinin yanı sıra takımlar bazında da büyütülmesi gerekiyor. Benim olsun mantığından çıkararak büyük olsun hepimizin olsun Türkiye'nin olsun mantığını ileriye götürmeyi düşünüyoruz. Hedefimiz bu branşı daha da yaygınlaştırmak adına çeşitli etkinliklerle sokak turnuvaları, eğlenceler düzenleyerek küçük yaşta ki genç kardeşlerimizi de işin içine katmak olacaktır. Uluslararası organizasyonlar ile Türkiye'nin adını yüceltmek için çalışacağız"dedi.

"İlklerin kulübü Keçiören Belediyesi"

Keyifli bir spor dalı olan hokeyin Türkiye'de yaşatılması, ileriye götürülmesi gerektiğini vurgulayan Kasım, " Ankara'ya açık alan hokey sahası yapılmasıyla alakalı olan hedefimizi gerçekleştirmek adına çalışmalara başladık. Alt yapısını hazırladık. Bu konuda desteğini esirgemeyen Keçiören Belediye Başkanına teşekkürlerimi iletiyorum. Seçilmemiz durumunda bu konuda bize her türlü desteği vereceğinin sözünü verdi. İlklerin kulübü olan Keçiören Belediyesinin ilklerin başkanı olan Mustafa Ak'a bu sözün yakıştığını ifade etmek isterim"dedi.