Dolar (USD)
34.22
Euro (EUR)
37.17
Gram Altın
2994.69
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Wout Weghorst'un yeni adresi belli oldu

Almanya'nın Hoffenheim takımı, Hollandalı golcü futbolcu Wout Weghorst'u İngiltere'nin Burnley takımından kiralık olarak transfer etti.
Wout Weghorst'un yeni adresi belli oldu
09 Ağustos 2023 14:30:00
Almanya'nın Hoffenheim takımı, Hollandalı golcü futbolcu Wout Weghorst'u İngiltere'nin Burnley takımından kiralık olarak transfer etti.

Hoffenheim Kulübü, 31 yaşındaki santrfor Wout Weghorst'un bir sezon boyunca kiralık olarak transfer edildiğini duyurdu.

Daha önce Emmen, Heracles, AZ Alkmaar ve Wolfsburg takımlarında forma giyen Weghorst, Ocak 2022'de Burnley'ye transfer olduktan sonra Beşiktaş ve Manchester United'a kiralanmıştı.

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ta 18 maçta 9 gol, Manchester United'da ise 31 karşılaşmada 2 gol kaydeden Weghorst, yeni durağı Hoffenheim oldu.

wout-weghors1_2eddbe628bfd6113290fcb56846d6596.jpg

Beşiktaş kariyeri erken sonlandı

Geçtiğimiz sezonun ilk yarısını Beşiktaş'ta geçiren yıldız santrafor taraftarın hafızlarında yer edinirken, ani ayrılığı sonrası ciddi tepki almıştı.

Sezon ortasında Hollandalı futbolcu Wout Weghorst, Beşiktaş ile yolları resmi olarak ayırırken, İngiliz devi Manchester United ile transfer anlaşması yapmıştı. Böylece siyah-beyazlı takımdaki serüveni erken sürmüştü.

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Hollanda Milli Takımı'nın başarılı performansı sonrası Weghorst, birçok kulübün radarına girmişti. Beşiktaş, sezon başında Weghorst'u İngiltere Championship ekiplerinden Burnley'den kiralık olarak kadrosuna katmıştı.

Beşiktaş, bu ayrılık karşısında Hollandalı oyuncunun sözleşmesinin feshedilmesi için bonservis bedeli talep etmişti. Manchester United bu konuda Beşiktaş ile pazarlığa oturdu ve yaklaşık 3 milyon Euro'luk bir anlaşma sağlamıştı.

Anlaşmanın sonucunda Wout Weghorst, hem Beşiktaş'tan hem de İstanbul'dan ayrıldı. Bu ayrılık ile Weghorst'un Beşiktaş macerası sona erdi ve İngiltere'deki yeni futbol yolculuğu başlamış oldu.

Wout Weghorst

Wout François Maria Weghorst (d. 7 Ağustos 1992, Borne), forvet pozisyonunda oynayan Hollandalı milli futbolcudur. Premier League takımlarından Burnley'de forma giymektedir.

Kulüp Kariyeri:

Weghorst, Hollanda'da doğduktan sonra Willem II altyapısında yer aldı. Profesyonel kariyerine Emmen'de başladı ve burada 62 maçta 20 gol attı. Ardından Heracles Almelo'ya geçerek 64 maçta 20 gol daha kaydetti. AZ takımına transfer olduktan sonra 60 maçta 31 golle büyük bir etki yarattı. 2018'de Wolfsburg'a transfer oldu ve 118 maçta 59 gol attı.

2022 yılında İngiltere Premier League ekiplerinden Burnley'ye transfer oldu. Beşiktaş'a kiralık olarak geçtiği dönemde 16 maçta 8 gol kaydetti. Ardından Manchester United'a kiralandı ve 17 maçta forma giydi.

Milli Takım Kariyeri:

Hollanda U-21 ve A milli takımında da forma giyen Weghorst, 19 maçta 6 gol kaydetti. Özellikle 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Arjantin'e karşı attığı gollerle dikkat çekti.

Oyun Stili:

Weghorst, 1.97 metre boyuyla hava toplarındaki üstünlüğü ve ceza sahasında etkili bitiriciliğiyle tanınır. "Pivot santrafor" olarak adlandırılan rolde oynayan Weghorst, takım arkadaşlarına katkı sağlama ve hücum organizasyonuna destek olma konularında da önemli bir rol üstlenir.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme