Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.96
Gram Altın
2435.94
BIST 100
10446.24
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hizbullah işgalci İsrail'e ait askeri araçları hedef aldığını duyurdu

Lübnan'daki Hizbullah güçleri, ülkenin güney sınırında işgalci İsrail'e ait askeri araçları ve ekipmanları hedef aldığını duyurdu.
Hizbullah işgalci İsrail'e ait askeri araçları hedef aldığını duyurdu
30 Haziran 2024 12:49:49
Lübnan'daki Hizbullah güçleri, ülkenin güney sınırında işgalci İsrail'e ait askeri araçları ve ekipmanları hedef aldığını duyurdu.

Hizbullah tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in kuzeyinde El-Mutille mevzisindeki casus ekipmanlarının uygun silahlarla hedef alınarak imha edildiği belirtildi. Açıklamada, Kefr Şuba Tepeleri'ndeki Ruveysat el-Alem mevzisinde bir Merkava tankı ve bir askeri aracın güdümlü füzelerle vurulduğu bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan, Lübnan resmi haber ajansı NNA'ya göre, İsrail güçleri Havla beldesinde bir ev ve dükkanı bombaladı, Rub Selasin kasabasına topçu saldırıları düzenledi. Kefr Kela beldesinde ağır topçu saldırılarına ve Beni Hayan ile Merkeba beldelerinde bombalı saldırılara neden olan çatışmaların ardından yangınlar çıktığı ifade edildi.

353 Hizbullah mensubu öldürüldü

Hizbullah Hareketi, Lübnan'ın güneyinde işgalci İsrail ile yaşanan çatışmalarda bir mensubunun öldüğünü duyurdu. Açıklamada, Şakra beldesindeki çatışmalarda Abbas Munif adındaki bir Hizbullah mensubunun hayatını kaybettiği belirtildi. İsrail'in 8 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda ölen Hizbullah mensuplarının sayısının 353'e yükseldiği ifade edildi.

Suudi Arabistan, İsrail-Lübnan sınırındaki tansiyon nedeniyle vatandaşlarına Lübnan'a seyahat etmemeleri ve bu ülkeden ayrılmaları çağrısında bulundu. Suudi Arabistan'ın Beyrut Büyükelçiliği, İsrail-Lübnan sınırındaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve vatandaşlarına acil durumlarda kendileriyle iletişime geçmeleri gerektiğini bildirdi.

Bölgede çatışmaların şiddetlenmesi ve İsrail'in büyük bir saldırı planladığını açıklamasının ardından, ABD, Rusya, Makedonya, Kanada, Kuveyt, Almanya, İngiltere ve Hollanda gibi ülkeler de vatandaşlarına Lübnan'dan ayrılma uyarıları yapmıştı.

'Mavi Hat' olarak bilinen İsrail-Lübnan sınırında son haftalarda gerginlik artıyor

İşgalci İsrail ordusu, 18 Haziran'da olası bir saldırıya karşı Lübnan'a yönelik operasyonel planını onayladığını açıklamıştı. İşgalci İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz da 21 Haziran'da yaptığı bir açıklamada, Hizbullah'ın İsrail'e ve vatandaşlarına yönelik saldırılarına izin vermeyeceklerini ve gerekli kararları yakında alacaklarını belirtmiş