Dolar (USD)
34.15
Euro (EUR)
38.01
Gram Altın
2875.53
BIST 100
9965.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hırvatistan stoperi Josko Gvardiol neden maske takıyor?

Hırvatistan, 2022 Dünya Kupası'nda Brezilya'yı eleyerek yarı finale çıkarken, takımın stoperi Josko Gvardiol'un neden maske taktığı sorusunun altında bir sakatlık olayı yatıyor.
Hırvatistan stoperi Josko Gvardiol neden maske takıyor?
09 Aralık 2022 23:17:21
Hırvatistan, 2022 Dünya Kupası'nda Brezilya'yı eleyerek yarı finale çıkarken, takımın stoperi Josko Gvardiol'un neden maske taktığı sorusunun altında bir sakatlık olayı yatıyor.

Hırvatistan, 2022 Dünya Kupası'nda çeyrek finalde karşılaştığı Brezilya'yı eleyerek yarı finale yükselirken, Josko Gvardiol neden maske takıyor sorusu merak konusu oldu. Maske olayının arkasında ise bir sakatlık hadisesi bulunuyor.

RB Leipzig forması giyen Hırvat milli futbolcu, teknik direktör Zlatko Dalic'in çok güvendiği isimlerden birisi olarak öne çıkıyor. Öyle ki, şu ana kadar Hırvatistan'ın dünya kupasında çıktığı tüm maçlarda forma giydi. Üstelik bu maçlarda tam süre oynadı.

Stoper mevkinde görev yapan oyuncu, kupa boyunca iyi bir performans çıkardı ve Avrupa'da önümüzdeki dönemde transfer listelerinin gözdesi olabilir. Geçtiğimiz yaz sezonunda adı Chelsea ile anılan Gvardiol'a, kupanın ardından Avrupa'nın diğer büyük kulüpleri de talip olabilir.

Gvardiol neden maske takıyor?

Gvardiol neden maske takıyor sorunun cevabı, Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası öncesi SC Freiburg ile oynanan maça kadar uzanıyor. Hırvat futbolcu bu maçta bir sakatlık olayı yaşadı.

20 yaşındaki oyuncu, Leipzig'in SC Freiburg'u 3-1 yendiği maçta takım arkadaşı olan Willi Orban ile çarpıştı. Bu çarpışma neticesinde Gvardiol'un burnu kırıldı.

Kırılma olayının ardından Hırvat sağlık personeli ile Leipzigliler arasındaki tartışmalar oldu. Sonunda Gvardiol'ün oynayabilmesi için koruyucu maske takması gerektiği kararına varıldı.

Gvardiol, Dünya Kupası öncesi Werder Bremen ile oynanan maçta forma giydi.


hırvatistan (1)_44842f8e88973056e61731e37a2d7556.png
Brezilya'yı penaltılarda eleyen Hırvatistan'da futbolcular büyük sevinç yaşadı.

Josko Gvardiol kimdir?

Joško Gvardiol kimdir diyenler için, Hırvat milli futbolcu 23 Ocak 2002 tarihinde doğdu. Defans pozisyonunda görev yapıyor ve şu an RB Leipzig'de forma giyiyor.

Alt yapı kariyerini NK Trešnjevka ve Dinamo Zagreb takımlarında yaptı.