Dolar (USD)
34.62
Euro (EUR)
36.23
Gram Altın
2918.51
BIST 100
9659.96
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hipodromu bin kişiye ekmek kapısı oldu

Türkiye'nin en büyük hipodromu olan Diyarbakır Hipodromu bin kişiye sezonluk iş sağlıyor.
Hipodromu bin kişiye ekmek kapısı oldu
05 Eylül 2016 11:12:00
Türkiye'nin en büyük hipodromu olan Diyarbakır Hipodromu bin kişiye sezonluk iş sağlıyor.

Türkiye Jokey Kulübünce Diyarbakır'ın Çınar ilçesine kurulan ve 7 yıldan bu yana faaliyette bulunan Diyarbakır Hipodromu, eylülde başlayıp ocakta sona eren sezon boyunca yarışlara evsahipliği yapıyor.

Diyarbakır Hipodrom Müdürü Yılmaz Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hipodromun at neslinin ıslahı ve at yetiştiriciliğini teşvik etmek ile bölge insanının ekonomik ve sosyal hayatına katkı sağlamak için kurulduğunu söyledi.

Bölge istihdamına katkıda bulunduklarını kaydeden Çelik, hipodromda sezonluk olarak bin kişiye iş imkanı sunduklarını kaydetti.

Türkiye'deki jokeylerin çoğunluğunun yöre insanlarından oluştuğunu dile getiren Çelik, hipodromun Diyarbakır ve çevre illerinde atçılığın gelişmesine katkı sağladığını söyledi.

Hipodromun bölgedeki önemli yatırımlar arasında yer aldığına dikkati çeken Çelik, şöyle konuştu:

"Diyarbakır Hipodromu, istihdam boyutuyla ekonomiye katma değer sağlamaktadır. Bugüne kadar tesisin maliyetine 45 milyon lira harcandı. Tüm altyapısı ve sosyal etkinlik alanlarıyla bölgenin gelişimine olumlu katkı sağladı. Seyis, at bakıcısı, antrenör, eğitmen, jokey, hayvan bakıcısı ve diğer çalışanlarla sezon boyunca bin kişiye iş imkanı sunuyor."

- "Bölgemizin terörle anılmasından rahatsızız"

Türkiye Jokey Kulübü'nün hedefleri arasında bölgenin sosyalleşmesini artırmak olduğunu belirten Çelik, sadece yarışlarla değil, sosyal sorumluluk projeleriyle de ön plana çıktıklarını aktardı.

"Bölgemizin terörle anılmasından rahatsızız. Sosyal etkinlik alanlarında önemli çalışmaları hayata geçiriyoruz." diyen Çelik, şunları kaydetti:

"Terör mağduru çocukların travmalarını atlatmalarına yardımcı olmak için Sur Kaymakamlığıyla beraber atla terapi merkezinde çalışmalar yürütüyoruz. Bu projeyle 800 terör mağduru çocuk terapi görecek. Atla terapi merkezimiz ayrıca 127 engelli çocuğumuza da hizmet sundu. Sadece at yarışı yapıldığı algısından ziyade hipodromda toplumun farklı kesimlerine hitap edecek aktiviteler için sosyal alanlar oluşturduk."

Ailelerin iyi bir vakit geçirmesi için hipodromda her türlü ayrıntıya önem verdiklerine dikkati çeken Çelik, "Piknik alanlarımız dışında, çocukların pony atlara bindirildiği bir tesisimiz bulunuyor. Hipodromda aileler yarışları izleyebiliyor, piknik yapıyor hem de çocukları güvenli bir şekilde at biniyor." ifadelerini kullandı.

- Meslek sahibi olan kadınlar

Atla Terapi Merkezi Eğitmeni Kadriye Abatan ise at yarışı sektöründe genelde erkeklerin çalıştığını, hipodromun sağladığı imkan sayesinde sektörde iş bulma imkanı elde ettiğini söyledi.

İşe girdiği için mutlu olduğunu belirten Abatan, "Atla terapi merkezinde eğitmen olmak, hayatımda birçok değişikliğin olmasını sağladı. Burada hem işimizi yapıyor hem de sosyalleşiyoruz. Bu sektörde işe girerek erkek egemenliği ezberini bozduk." dedi.

Seyis Yasemin Hocaoğlu da hayvanlara olan sevgisinden dolayı bu mesleği tercih ettiğini belirterek, "İşimi yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. Bu işi yapmak bizim için de terapi oluyor. Sonuçta evde oturmak yerine mesleğimizi yapmak bize fayda sağlıyor." şeklinde konuştu.

Kaynak : AA

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin