Dolar (USD)
33.99
Euro (EUR)
37.82
Gram Altın
2820.22
BIST 100
9577.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hint kökenli İngiliz Bakan Filistin'e kin kustu

İşgalci İsrail Gazze'de binlerce sivili katlederken, İsrail katliamlarına en büyük destek Batı'da yaşan Hint kökenli yetkililerden geldi.
Hint kökenli İngiliz Bakan Filistin'e kin kustu
13 Kasım 2023 08:14:26
İşgalci İsrail Gazze'de binlerce sivili katlederken, İsrail katliamlarına en büyük destek Batı'da yaşan Hint kökenli yetkililerden geldi.

Geçtiğimiz günlerde Tel Aviv'e giden İngiltere'nin Hint kökenli başbakanı Rishi Sunak, resmi temaslarda bulunurken Ülkesinin İsrail'e desteğini dile getirmişti. Sunak, "Sizinle dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz ve sizin kazanmanızı istiyoruz." sözlerini kullanırken Gazze'deki katliamları görmezden gelmişti.

Biden'ın yardımcısı ABD'li siyasetçi Kamala Harris'te işgalci İsrail'e desteğini açıklarken "İsrail'in vatandaşlarını savunma ve terörle mücadele hakkını destekliyorum" demişti.

Son olarak ise İngiltere'nin Hint kökenli İçişleri Bakanı Suella Braverman, başkent Londra'da beş haftadır devam eden Filistin'e destek yürüyüşleri hakkında, "Bu durum sürdürülemez." yorumunu yaptı.

Braverman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dün Londra'da gerçekleşen Filistin'e destek yürüyüşü ile aşırı sağcıların Ateşkes Günü kapsamında düzenlediği eylemlerde Londra polisinin gösterdiği performansı takdir etti.

Şiddet olaylarında bazı polis memurlarının yaralandığını belirten Braverman, yürüyüşte sergilenen bazı pankartları ve sloganları "hastalıklı, tahrik edici ve suç niteliği taşıyan" olarak değerlendirdi.

İsrail'in sözcülüğüne soyundu

Braverman, "Antisemitizmle ırkçılığın her türlüsü ve terörizme bu kadar değer verilmesi son derece rahatsız edici. Bu böyle devam edemez." ifadelerini kullandı.

5 haftadır devam edem eylemler sebebiyle, "Londra sokakları nefret, şiddet ve antisemitizmle kirleniyor." sözlerini aktaran Braverman, şehirdeki Yahudi toplumunun da tehdit altında hissediyor dedi.

Son yıllarda Hin kökenli isimler Batılı ülkelerde üst düzeye görevlere gelirken özellikle Müslümanları hedef alması dikkat çekiyor.