Dolar (USD)
33.94
Euro (EUR)
37.56
Gram Altın
2813.77
BIST 100
9685.49
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hindistan'da Müslümanlara saldırı

02 Eylül 2024 12:43:09
Haryana eyaletindeki Çarkhi Dadri bölgesinde, Gauraksha Dal üyelerinin bir göçmeni sığır eti yediği iddiasıyla saldırıya uğradı. Saldırı anlarına dair bir video sosyal medyada yayıldı. Olayda bir genç hayatını kaybederken, bir diğeri ağır yaralandı.

Olay, 27 Ağustos tarihinde Çarkhi Dadri'de meydana geldi. Batı Bengal'den gelen iki göçmen genç, bölgede çöp toplayarak geçimlerini sağlıyor ve yerel barakalarda yaşıyorlardı. Gauraksha Dal üyeleri, bu gençlerden biri olan Shabbir Khan’ın sığır eti pişirip yediğinden şüphelenerek harekete geçti. Kalabalık bir grup, gençleri evlerinden çıkararak sopalarla acımasızca saldırdı.

Olay anının görüntüleri tepki çekti

Olayın gerçekleştiği anları gösteren bir video, kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Görüntülerde, bir grup insanın iki genci kalın sopalarla dövdüğü ve olay yerinde yaklaşık 10-15 kişinin toplandığı görülüyor. Kadınların da aralarında bulunduğu kalabalık, şiddet anını izlerken, kimsenin gençleri kurtarmak için bir girişimde bulunmaması dikkat çekti.

Bölgedeki göçmenler uzun süredir hedefte

Çarkhi Dadri'nin Satnali Yolu üzerindeki barakalarda uzun süredir Batı Bengal ve Assam'dan gelen göçmen aileler yaşıyor. Çoğu çöp toplayarak geçimini sağlayan bu aileler, zaman zaman yerel halkın hedefi haline geliyor. Bu son olay, bölgedeki göçmenlere yönelik şiddetin ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını bir kez daha gözler önüne serdi.