Hindistan Yüksek Mahkemesi, Manipur'daki şiddet olaylarına ilişkin talepleri görüşecek
BBC'nin haberine göre, Manipur eyaletinde çete üyelerinin saldırısına uğrayarak tecavüze maruz kalan iki kadın, Hindistan Yüksek Mahkemesi'ne adil yargılama ve kimliklerinin korunması taleplerini iletti.
Ayrıca, federal hükümetin, davanın eyalet dışına taşınması ve 6 ay içinde sonuçlanmasına ilişkin isteğinin, Mahkemeye iletilen talepler arasında yer aldığı belirtildi.
Bölgedeki durumu değerlendirmek için Manipur’u ziyaret eden 21 muhalefet milletvekilinden oluşan delegasyon, federal ve eyalet yönetiminin bölgedeki iki etnik grubu koruyamadığını ve Başbakan Nerandra Modi’nin konuya "küstah şekilde kayıtsız kaldığını" dile getirdi.
Delegasyonun, ayrıca eyalet valisine sunduğu bildiride, bölgede "kanun ve düzenin tamamen bozulduğu" ve yardım kamplarının "acınası" durumda olduğuna ilişkin ifadeler yer aldı.
Muhalefet liderleri, Modi'nin tavrını eleştirmişti
Muhalefet liderleri, Modi'yi Manipur’daki olaylara karşı yetersiz kalmakla suçlamıştı.
Ülkede 26 siyasal partinin birleşerek oluşturduğu ittifak, hükümete yönelik güvensizlik oylaması için önerge vermişti.
Modi, olay sosyal medyada gündeme geldikten sonra açıklama yaparak olayın "Hindistan'ı utandırdığını" dile getirmiş, "Manipur'un evlatlarına olanlar asla affedilemez." ifadesini kullanmıştı.
Ne olmuştu?
Manipur eyaletinde çete üyelerinin, Kuki-Zo etnik grubuna mensup olduğu tespit edilen iki kadını sürükleyip toplu tecavüz ettikleri görüntüler, sosyal medyada gündem olmuştu.
Polis, gelen tepkilerin ardından toplu tecavüz dosyası açmış ve 5 kişiyi gözaltına almıştı.
Manipur'daki şiddet olayları
Eyalet nüfusunun yüzde 53'ünü oluşturan Meitei topluluğunun, "Planlanmış Kabile" kategorisine dahil edilmedikleri gerekçesiyle başlattığı gösterilerde, diğer bazı etnik grupların buna karşı çıkması nedeniyle 3 Mayıs'tan itibaren şiddet olayları yaşanmaya başlamıştı.
Askere 4 Mayıs'ta "vur emri"nin verildiği eyalette şiddet olayları nedeniyle 150'den fazla kişi hayatını kaybederken, 60 binden fazla kişi yerlerinden edildi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.