Hindistan İslam düşmanlığına yenisini ekledi
İndia Today'in haberine göre, Hindistan Kuzey Demiryolları İdaresi tarafından yapılan açıklamada, Bengali Market Camisi ve Babar Şah Takiye Camisi'nin "tren yolu hattı üzerine yasa dışı inşa edildiği" ifade edildi. İdare, bu nedenle söz konusu camilerin 15 gün içinde yıkılması gerektiğini belirtti ve aksi takdirde cami yönetimlerinin "ağır sonuçlarla" karşılaşacağı uyarısında bulundu.
Babar Şah Takiye Camisi'nin Sekreteri Abdul Gaffar, yaptığı açıklamada, caminin yaklaşık 400 yıllık bir geçmişi olduğunu belirtti. Mescid Komitesi de her iki caminin de yüzlerce yıllık bir tarihe sahip olduğuna dikkat çekerek, Demiryolu İdaresinin iddialarını reddetti.
İslam'ın izlerini silmek ve orada yaşayan müslümanları asimile etmek için yoğun çaba sarf eden Hindular, o topraklara medeniyet getiren İslamiyet'in bir çok şaheserini yıkarak yada amacı dışında kullanarak müslümanlardan intikam alma yoluna gidiyor. Tarihin en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilen Tac Mahal'i de amacı dışında kulanarak turist çekmek için kullanıyor.
Dünyanın en özel eserlerinden biri Tac Mahal
Tac Mahal, Hindistan'ın Agra şehrinde yer alan anıt mezar olarak bilinir. Babür İmparatorluğu'nun 5. hükümdarı Şah Cihan tarafından 1631-1654 yılları arasında inşa ettirilmiştir. Anıt, İslam türbe mimarisinin en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilir.
Tac Mahal, Şah Cihan'ın eşi Ercümend Bânû Begüm (Mümtaz Mahal) için yaptırılmıştır. Ercümend Bânû Begüm, on dördüncü çocuğunu doğururken hayatını kaybetmiştir. Hükümdarın, eşine olan sevgi ve acısının hatırasına bu muhteşem anıt mezarı inşa ettiği söylenir.
Anıt, beyaz mermerden yapılmış olup, dört minaresi ve muhteşem kubbesiyle dikkat çeker. İnşaatında çok sayıda yerel ve yabancı usta ve sanatkâr görev almıştır. Şah Cihan'ın gözde mimarı Üstad Ahmed'in bu muhteşem yapının ana mimarı olduğu kabul edilir.
UNESCO Dünya Miras Listesinde
Tac Mahal, 1983'ten bu yana UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer almaktadır ve yılda tahmini 3 milyon kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Anıt, Hindistan ve dünya kültürü açısından büyük öneme sahip olup, İslam türbe mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilmektedir.
Anıtın yapımı sırasında birçok efsane ve hikaye oluşmuştur. Bunlardan biri, Şah Cihan'ın anıtın tam karşısına kendisi için siyah mermerden başka bir anıt mezar yaptırmak istediği, ancak oğlu tarafından tahttan indirildiği için bunu gerçekleştiremediği şeklindedir. Diğer bir efsaneye göre ise inşaat sırasında yapılan iskele kubbeden daha fazla masraf ve iş gücü gerektirince, Şah Cihan herkesin söktüğü tuğlanın kendisine kalacağı şeklinde bir emir vermiş ve iskele bir gecede sökülmüştür.
Tac Mahal, sadece Hindistan'ın değil, tüm dünyanın en önemli tarihi ve mimari eserlerinden biri olarak kabul edilmektedir.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.